Social Icons

duminică, 10 mai 2015

Fără Photoshop, viața e pustiu

Fără Photoshop, viața e pustiu
   Cine-i femeia aceea înghesuită de microfoane la poarta penitenciarului? - te-ai fi putut întreba, dacă, întâmplător, treceai prin zonă. Săraca, așa de trecută, de prost vopsită, de oropsită, oare ce-o fi făcut de-a fost trimisă după gratii?
La doi pași mai încolo, afli că e Elena, Elena Udrea. La început nu crezi, îți zici că e o confuziue, că femeia aceea, cu alură de pensionată anticipat, n-are de-a face cu Miss Cotroceni din ultimul deceniu. Mai apoi, întorci privirea, studiezi mai atent creatura de după pădurea de microfoane, și realizezi că un Photoshop bun face cât o mie de colecții Prada. Haina nu-l face pe om, dar Photoshop-ul, sigur. Degeaba stai proțăpită pe tocuri și în sacou de firmă, dacă nu ai pe cineva să-ți fardeze pixelii. Așa, nu faci mai mult decât o arestată de drept comun, ca să nu zic infractor, pentru că încă nu e cazul.
   De zece ani, asistăm neputiincioși la minunile Photoshop-ului, iar acum, când Photoshop-ul e în vacanță, ne mirăm c-am putut fi atât de orbi. Femeia aceasta e doar o ordinară. Noi am crezut că e o zână cu mânecile suflecate și afundate pentru a frământa câteva bugete și niscaiva mușchi de matelot, dar, când colo, ce să vezi? Aia mică de respira greu de după microfoane, era mă-sa. De fapt, mă-sa era prin apropiere, iar cele două semănau ca două picături de apă, doar că una era vopsită. Ceea ce vedeam noi era produsul unui Photoshop. Acum vedem realitatea de după pixelii albaștri manipulați. În realitate, Elena e femeia de servici la spitalul Cotroceni, secția de geriatrie. Acolo a muncit în ultimii zece ani, iar acum, pe nedrept, e aruncată la beci pe motiv de curățare a bugetului. Era treaba ei, cu asta se ocupa, să curețe tot ce trebuie curățat.
   Pușcăria lasă urme, urmele trebuie curățate, iar dna Udrea știe să-și curățe sau să-și șteargă urmele, fiind, după cum ne-a zis acum câțiva ani, urmașa lui Traian Băsescu. De unde tragem concluzia că și Traian băsescu știe să-și șteargă urmele. Dacă ambii știu să-și șteargă bine urmele, de ce-a fost nevoie de o femeie de serviciu la Cotroceni? Funcția deținută și exercitată în folosul poporului pare a fi lovită de inutilitate. Inutil să mai spun că noi toți am plătit în toți acești ani pentru „servicii” de care nu aveam nevoie. Acum, dna Udrea ne promite că va presta în contiunuare aceleași servicii, deși noi nu avem nevoie și nici nu i le cerem. Toate acestea se vor întâmpla fie că vrem, fie că nu vrem. Suntem luați ostatici de o fostă arestată ordinară, actual arestată în penthouse-ul său (făcut din salariu de femeie de servici+cota-parte de la partajul ciordelilor recunoscute de Cocoș), ce vrea cu tot dinadinsul să ne facă un bine. Noi nu vrem, dar ea insistă. Suntem din nou victime sigure ale pixelului. Acum șase ani, un pixel albastru ne arăta pe cine alegem de fapt. Astăzi, un pixel neretușat ne arată cine ne-a făcut „bine” atâția ani fără să i-o cerem. Pe viitor, după retușarea pixelui, individa ne promite că ne va face din nou bine. Mai mult, cel cu pixelul albastru ne zice că și el ne va face bine. Dacă toată lumea ne vrea binele, noi de ce o ducem așa de prost?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu