Voltaj s-a prezentat la Eurovision precum Ucraina în 2005. Atunci, unul îmbrăcat în portocaliu ne explica cum au făcut ei revoluție portocalie (piesa se numea Razom Nas Bahato), dându-l jos pe Ianukovici și înlocuindu-l cu Iușcenko. N-a interesat pe nimeni.
Tot pe nimeni n-a interesat drama copiilor români rămași singuri acasă, nici măcar pe românii plecați în Italia. La trasul liniei, ne-am așezat pe un loc 15, cu o mână de puncte și cu dezamăgirea că diaspora preferă să voteze cu Iohannis și nu cu Voltaj. Trebuie să-i mulțumim Moldovei că ne-a furnizat o treime din punctele obținute, 12 din 36.
Rusia a fost câștigătoarea geopoliticii de la Eurovision. Ei au obținut suficiente puncte încât să dea impresia că ar fi putut să câștige, dacă chiar ar fi vrut. Dar n-au vrut, dovadă că i-au dat 8 puncte Suediei și 12 Italiei. Mesajul Rusiei a fost un fel de „niet, spasibo, nu ne trebuie depravarea voastră cu femei-travestiți-cu barbă, o preferăm pe-a noastră cu vodci-Putini-vodci”. Cei trimiși la colț au fost Germania și Austria. Cu zero puncte acordate, Europa i-a transmis Germaniei că pupatul în bot cu Rusia nu e ceea ce se așteaptă de la un lider.
Din Balcani, Muntenegru mai exact, a răsărit un div cu botox și-n tocul de la pantofi ce solfegia, de mama focului, un fel de Placi Zemljo . La final, a strâns mai multe puncte decât Voltaj, părând un fel de conspirație între țările foste iugoslave, să ne bage pe gât, an de an, câte o mostră de foci stridente cu pantofi de lac. Tot din Balcani, de la sârbi, a înmugurit o shaorma ce ne transmitea că frumusețea vine din interior, sau ceva de genul ăsta. Pe scenă, am văzut niște dansatori mai supli la finalul piesei cu câteva kile după cele două maratoane cât au executat în jurul frumuseții ascunse bine de tot în ditamai interiorul. Marea soră de la vest, Franța, păcat că ea nu știe că are o soră la răsărit, a venit în concurs cu o cloșcă ce-a cârâit ceva în limba lui Voltaire, iar la final a primit patru puncte. Cum ar zice franțuzul - oh la la, c`est une catastrophe!
La finalul Eurovisionului, rușii au răsuflat ușurați, mai ales Putin. Nu de alta, dar n-avea chef să dea vreo 50 de miliarde de coco pe o eventuală finală de Eurovision, cum se obișnuiește la Moscova. Suedezii s-au trezit cu onoarea de a pune la bătaie un purcoi de bani. Românii au rămas contrariați că n-a auzit nimeni din afară de Voltaj. Nemții au primit un șut geopolitic în fund. Dnei Merkel nu-i prea pasă de acest lucru, rămânându-i destul fund pentru a fi pupat de alții la prima ocazie. Australienii au făcut o noapte albă în așteptarea Eurovisionului, confundându-l cu un fel de campionat de rugby. La anul vom trimite o nouă piesă, poate mai bună, dar sigur, ambalată cu Liliana Stanciu & Co. de la TVR, la preț de două avioane ocupate complet la business class pe ruta București-Stockholm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu