Social Icons

duminică, 17 iulie 2016

ISIS e responsabil că ușa nu s-a deschis la timp și Hollande a dat cu capul în ea

Atentatul de la Nisa e  pus pe seama ISIS
   Ghicitoare: Cine e vinovat de toate traumele fizice care i s-au întâmplat lui Holland de când era mic și până astăzi? E un singur răspuns, și acela e ISIS. 

   Fanfaronul de la Elysee seamănă din ce în ce mai mult cu o placă stricată. La orice problemă are un singur răspuns. Dacă atunci când era mic a confundat oala de ciorbă ferbinte cu o cadă, ISIS e de vină. Dacă dă cu capul într-o ușă, ce nu se deschide la timp pentru că nu-i automată, ISIS e de vină. Dacă se îneacă cu o shorma cu foie gras, înseamnă că shaorma s-a radicalizat în drumul dintre bucătărie și farfuria lui, și, drept urmare, s-a autodetonat cu tot cu foie gras în papilele gustative. Concluzia evidentă e că shaorma era adeptă ISIS.

   Într-un an și jumătate, în patria lui Voltaire s-au petrecut trei atentate majore. Toate au fost puse pe seama lui ISIS, deși pentru cel din urmă sunt serioase semne de întrebare că ar fi avut vreo legătură cu Statul Islamic. ISIS a revendicat rapid atentatul de la Nisa, dar dezaxații din Orient revendică orice atâta timp cât le mărește aura de fanatism. 

  Lui Hollande îi convine să pună pe seama ISIS toate atentatele pentru a nu da prea multe explicații despre structurile statului, ce seamănă cu o găină decapitată, ce se zbate împroșcând cu sânge în toate direcțiile. Ca și după celelalte atentate, nimeni nu e demis, iar retorica anti-ISIS continuă până data viitoare. În aceste condiții, în care rahatul e vopsit cu justificarea ISIS și ascuns sub preș, pare o chestiune de timp până când ISIS va avea din nou ocazia să-și revendice un atentat.
   
   Franța lui Hollande e țară în derivă, în care comandantul dă vina pe fundul mării pentru eșuarea navei. Din spate vine altenativa și ea seamănă cu ISIS, doar că e blondă, vorbește bine franțuzește, și o cheamă Marina lui Le Pen. Marina promite franțuzului de rând că îl scapă de ISIS, de UE, de emigranții est-europeni, de tot ce-l sperie pe el și de care nu-l poate scăpa Hollande. Deși e din aceeași stirpe ca și Nigel Farage, franțujii o văd ca pe o altenativă reală, exasperați de impotența actuală a statului.

   Ultimul atentat din Franța ne pune în față un scenariu mult mai sumbru al viitoarlor atentante. Orice debil mintal, nemulțumit de realizările vieții sale, se poate aventura în mulțimi de oameni nevinovați cu camionul. E dificil de anticipat cine e următorul terorist, dar a da vina pe o radicalizare rapidă, petrecută între baie și sufragerie, și pe ISIS, nu e decât o încercare disperată de a arunca pisica în ograda fanaticilor din Orient, sporindu-le în acest fel aura de omniprezență și omnipotență. Se intră astfel pe o spirală a terorismului, în care orice atentat e asumat de ISIS, e confirmat de autorități ca fiind marca ISIS, din rațiuni de neasumare a unei responsabilități, iar o serie de idioți, ce n-au nicio treabă cu ISIS, vor dori să aibă și ei parte de o bucățică din gloria ISIS.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu