Social Icons

duminică, 9 august 2015

Amintiri din Caraibe

Ponta în Caraibe
   Ion Creangă - un papagal. Ce, ăla a văzut vreodată Dubaiul noaptea? A înnotat vreodată cu Ghiță și rechinii? A privit Bosforul pe geamul de la baie? N-a făcut nimic din toate acestea, dar l-a chinuit talentul, și a scris Amintiri din copilărie. Unde, ce să vezi?
A băgat o placă cu un copil de la țară care fura cireșe, fura pupăza, fura cu ochiul la Smărăndița și DNA-ul ... nimic. Nu tu dosar, nu tu scăpări de interceptări în presă, nimic din toate acestea, deși e mărturisirea mai completă decât în cazul Cocoș și, culmea, e și în văzul lumii.
   Mâine mă întorc la Interesul Național, lăsat amantet cu sprâncenele proaspăt vopsite și ridicate, cu colțurile gurii pendulând, când sus, când jos, după cum e interesul. Aduc cu mine o valiză de amintiri, una bucată europarlamentar, doi copii, și încă o valiză de rufe murdare. Aduc și cadouri încă colegilor de partid. Lui Dragnea i-am adus un strugurel ca să nu-i crape buzele de la atâta pupat al turului nădragilor prezidențiali și ai justiției, despre care nu mai comentează. Lui Ghiță i-am adus o perucă a unui american, uitată sau căzută la bar, ca să se camufleze în gospodină și să scape peste graniță. Lui Mazăre i-am adus o placă, nu de surf, ci una uitată sau pierdută de o americană în paharul cu vodcă. Cu ea poate să muște de fund minorele pe la Mamaia sau să-l muște pe Nicușor, dacă vor nimeri în aceeași celulă, iar Nicușor va sta la patul de la etaj. Lui Oprișan i-am adus un autograf al femeii de servici, responsabilă cu etajele 8 și 9 pe vas. Am pus-o să semneze James Gandolfini, fie-i țărânăa ușoară!, că Marian nu a aflat încă că a murit, și, după ce a semnat, i-am zis să nu mai treacă sursa, că așa se poartă pe la noi. Ea a insitat să treacă sursa, dar am am avut noroc cu ăla micu`care a făcut varză etajul 9, scriind cu înghețată pe pereți versurile capodoperei Tatăl meu e gagicar, iar l-a final s-a semnat Nicolae Guță. Cum să nu fii mândru de el? Lui tata-socru i-am adus o farfurie Oasis of the Sea. Trebuia să fie of the Seas, dar litera „s” s-a ciobit când am ieșit în fugă de la sala de mese. Interesului Național i-am adus o oglindă din baie ca să-și studieze mimica când va fi să vină ziua de dat cu subsemnatul la DNA.
    Mie mi-am adus cadou o pereche de papuci de casă marca Oasis of the Seas. I-am așezat lângă pat, o să fiu surprins mâine dimineață. Mai surprinși au fost ăia de pe vas când au controlat apartamentul și au văzut că nu mai erau robineți, prosoape, papuci, halate de baie, iar, pe tavan sta scris „Aici a dormit, mâncat, băut, dormit, mâncat, băut, dormit, mâncat, băut, și tot așa de încă patru ori, Liviu Dragnea”. N-am înțeles de ce erau așa de bucuroși cei de pe vas când ne-au văzut că plecăm. Una peste alta, a fost o vacanță reușită. Am dat câteva mii de coco pe ea, dar la câte cadouri am luat cu noi, merita să dau de vreo zece ori mai mult. Vă pup și mă semnez, al vostru pe vecie, Marian Vanghelie.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu