Social Icons

marți, 20 decembrie 2016

Trump anunță că va fi un cruciat, dar doar dacă primește soldă

Trump spune despre atentatul de la Berlin că e un atac la adresa creștinismului
   La nici o zi de la votul electorilor și la câteva ore după atentatele din Turcia, Germania și Elveția, Donald Trump aruncă buzduganul de cruciat în poarta cetății islamului. 

   Pentru el e clar, terorismul e o declarație de război împotriva creștinismului, iar el, creștin fiind, se simte dator să apere dreapta credință, binențeles, dacă dna Merkel are bani să-l plătească pe post de bodyguard cruciat. Dacă n-are, sau n-are chef să plătească, atunci să se descurce singură cu milionul de refugiați primiți la grămadă, fără nicio triere, în ultimul an și ceva.

   Viitorul președinte al Americii e ca scoborât direct din a patra cruciadă, cea care n-a mai ajuns la Ierusalim, cruciații mulțumindu-se cu jefuirea Constatinopolului. Cruciații de atunci au ieșit foarte bogați și teferi din acea cruciadă. Așa vrea să iasă și Trump. Politica lui externă e un soi de frăție de cruce cu Putin, alt cruciat închipuit, ce vrea să caftească Statul Islamic până când se vor refugia toți de-acolo la Berlin. Dacă la Berlin apar noi atentate, atunci Berlinul  trebuie din nou să bage adânc mâna în buzunar și să-l plătească pe Trump să mai dea cu bombardeaua prin Statul Islamic, și tot așa, până când, fie Germania nu mai are nimic în buzunare, fie America rămâne fără bombe. Strașnică strategie! Succes garantat.

   O primă problemă a acestui plan e că, dacă pe la Berlin mai apar câteva atentate, atunci, Trump trebuie să-și negocieze solda cu buzunarele altcuiva decât Merkel, pentru că Frau Merkel nu va mai fi în stare să câștige nici funcția de vice-președinte al unei scări de bloc. 

   A doua problemă e că cei pe care Trump vrea să-i facă una cu pământul cu ajutorul cruciatului Putin sunt alții decât cei pe care îi face Putin în prezent una cu pământul. Până mai ieri, Alepul era fieful opoziției lui Assad. Chiar săptămâna trecută, ambasadorul SUA la ONU îi acuza pe ruși și pe Assad de genocid. Ieri, un simpatizant al opozanților lui Assad din Alep l-a ucis pe ambasadorul Rusiei în Turcia. Cei care sunt considerați teroriști de Assad și Putin au chiar și simpatizanți teroriști. Putin are în preznt o bună justificare, după atentatul de ieri de la Ankara, să continuie asaltul asupra Alepului, iar America cade din nou în capcana politicii de Instagram a lui Obama. 

   A treia mare problemă a cruciatului, încă neinstalat la Casa Albă, e faptul că fratele lui de cruce, Putin, e un pui de terorist și el. Omuleții verzi și partizanii din estul Ucrainei sunt considerați de Ucraina ca fiind teroriști. Iar printre cei care sprijină Ucraina în conflictul cu partizanii din est, chiar dacă numai la nivel declarativ, se numără și America. 

   E cam greu să fii aliat pe un front și dușman pe altul. La fel de greu e să te oferi pe post de bodyguard unor prieteni, să le ceri bani mai mulți pentru a-i păzi și să vrei să le fii în continuare prieten. Politica cruciatului apărător al creștinătății, doar dacă-i plătit, e ceva foarte interesant, dar, un vechi blestem chinez sună cam așa: „Să-ți fie dat să trăiești vremuri interesante!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu