Social Icons

duminică, 11 decembrie 2016

La o prezența slabă la urne, ar trebui ca un vot de tânăr frumos să conteze cât zece de asistați social

Un nou sistem de vot
   Dacă diseară vedem o prezență de sub 50%, jocul electoral trebuie resetat. Un vot de tânăr furmos care n-a stat acasă, obosit după o noapte la club, ce s-a lăsat cu dezbateri furtunoase dacă votca e de stânga (bleah!) sau e musai de dreapta dac-o diluezi cu o cola, ar tebui să valoreze cât zece, dacă nu chiar douăzeci de voturi de babe teleormănene fără dinți. 

   Suntem o țară împărțită de unii idioți în asistați și tineri frumoși. Dacă asistații câștigă, atunci e clar, rușii au învins, deci, la luptă de clasă de dreapta pe feisbuc și apoi în stradă, cu monede în sticle de plastic. Dacă înving tinerii frumoși, feisbucul e în pericol de faliment din cauza traficului scăzut, iar asistații, ciocu`mic, că acum tinerii frumoși sunt la putere. Ce e mai grav e că nu doar epoleții din presă au împărțit țara între asistați și tineri frumoși, ci și liderii de partid, unii dintre aceștia revendicându-se de la Brătieni (făuritorii României Mari). 

   De aceea spun că e imperios necesară schimbarea sistemului de vot. 

     Dacă la secție de votare, spre seară, apare un tânăr frumos, confuz, ce-a încurcat supermarketul sau agenția de pariuri cu cabina de vot, atunci el trebuie să fie pe deplin recompensat pentru efortul extraordinar de care a dat dovadă, nu doar atunci când n-a luat bacul, ci și acum când și-a arătat diafana-i față în prezența ștampilei de vot. Trebuie, atunci, întrebat sincer și cu valoare adăugată mare, ce vânt îl aduce la secția de vot. De fapt, nu trebuie adus în discuție vântul, că poate crede că i se cere să presteze un vânt, și-apoi vai de nările celui ce-a întrebat. Oricum, dacă răspunsul tânărului frumos e ceva ce aduce cu lupta contra comunismului, împotriva asistaților ce sug sângele bugetului, a unei țări fără taxe, dar cu servicii publice ca afară, e clar că votul său are o greutate mult mai mare decât al tuturor asistaților de dinainte. 

   În cazul asistatului ce apare dis de dimineață la ușa secției de vot, e bine să fie chestionat ce motive l-au împins spre asemenea îndrăzneală, ca să nu zic obrăznicie. Dacă asistatul răspunde știrb și obraznic ceva ce aduce cu ajutoare, făină de la UE, mai multe ajutoare, fratele nostru sovietic, și, din nou, mai multe ajutoare sociale, atunci e clar că votul său trebuie să valoreze nimic sau, oricum, ceva asemănător cu nimicul.

   După numărătoarea votului tânărului frumos, se va putea spune că România a ales calea europeană, pe cea a statului de drepți, a democrației, și că mai rar găsești așa țară frumoasă cu, binențeles, tineri frumoși. Dacă după numărătoarea votului, rezultatul e cu minus, pentru că tânărul frumos a fost prea entuziast și a pus ștampile și pe un partid și pe altul, întocmai cum l-a rugat cineva ce nu candidează, atunci e clar că trebuie ieșit de pe feisbuc în stradă din nou pentru a se cere o nouă șansă, ca să nu înșface asistații social țara mai abitir decât ajutoarele de la UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu