Social Icons

duminică, 19 iulie 2015

Resurecția Bocilor

Retrimiterea Codului Fiscal în Parlament
   Codul Fiscal a fost trimis pentru reexaminare în Parlament. Ca surprinși cu hârtia igienică în acțiune, cei din PNL au început să dea din colț în colț și să scoată pe bandă rulantă fraze demne de curentul dadaist. Ei nu, dar ... da. Și dacă da, doar dacă.
Și dacă da și dacă, atunci ... poate. La final se potrivește un „Să trăiți șefu`! Am înțeles șefu`!”, întocmai ca pe timpul regimului dualist Băsescu-Boc.
   După ce l-au votat cu două mâini, acum, cei din PNL se dau chibzuiți ca niște nemți. După retrimiterea codului, noii Boci s-au aliniat în spatele lui Iohannis, cântând melodia reexaminării pe note mult mai stridente decât s-ar cuveni. Pelticul aspirant la funcția lui Ponta, Predoiu, a ieșit cu o declarație halucinantă. Ne-a explicat că ei au votat da, dar acum că președintele zice nu, Ponta n-are dreptate că au votat ei da, și tot Ponta să facă bine să vină cu argumente, dacă mai vrea ca ei, cei din PNL, să mai voteze o dată da. La final, a dat o gherlă tipică pentru un habarnist în economie ce citește un text servit de un asistent cu studii la Spiru Haret, filiala Căcăuții cu poalele în cap.
   Dl Predoiu ne-a explicat cu seninătatea lui Ponta, atunci când ne explica că „în sfârșit a înțeles cum stă treaba cu PIB-ul”, după ce ocupase mai bine de un an funcția de premier, că, de vreme ce actualul guvern nu s-a ținut de cuvânt și „n-a colectat la buget un procent 38% din PIB”, nici cei din PNL nu vor mai vota Codul Fiscal. Ceea ce nu știe, se face că nu știe, sau doar ne ia de proști, dl Predoiu, e că, în România, procentul de colectare n-a depășit niciodată în ultimii 20 de ani 33% din PIB. Atunci, de ce ne scoate ochii cu 38%? Pentru că așa a promis Ponta, și el l-a crezut? Până la votul Da, dat de PNL pentru Codul Fiscal, ajunsese gradul de colectare la 38%, și acum a scăzut brusc?
   Ceea ce fac Bocii din PNL e să găsească scuze la acțiunea lui Iohannis. Ei n-au fost consultați, ci li s-a servit retrimiterea, iar acum încearcă să-și justifice votul și să justifice acțiunea președintelui cu fracturi de logică și nesimțire. Faptul că n-au fost consultați e dovedit de „argumentele” lui Predoiu. Iohannis vede în PNL, nici mai mult, nici mai puțin, decât un partid de Boci și din acest motiv nu dă doi bani pe ceea ce fac liderii partidului atunci când sunt prinși cu nădragii în vine, în timp ce el e la patru ace. În locul lui Predoiu m-aș gândi dacă n-ar fi mai bine să mă orientez către altă funcție, pentru că în eventualitatea căderii guvernului Ponta, funcția de prim-ministru va reveni oricui, numai mie nu. Codul Fiscal bun, rău, fără studii de impact, e ceva ce a fost votat de 90% din Parlament. Acum, la retrimiterea lui în Parlament, un partid care a votat da, cere dovezi că bugetul pe anul viitor n-o să fie dat peste cap. Brusc, s-a trezit responsabilitatea în ei. Ba mai mult, ni se spune că, deși guvernul n-a produs aceste dovezi, ei au votat da, dar acum nu mai votează pentru că sunt responsabili. Ei sunt responsabilii ce vor să-i ia locul la guvernare unui iresponsabil ca Ponta. Doamne, apără-ne și ne păzește!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu