Social Icons

duminică, 12 iulie 2015

Europa Angelei

Despre o Uniune a lui fiecare pentru el
   O uniune în care doar o voce contează are iz de stână condusă după reguli de Counter-Strike. Angela nu e Ghiță Ciobanul, nu așteaptă iarna sprijinită în bâtă, ci o aduce, asumându-și rolul de White Walker, cu tot ce presupune acesta. Europa e o pășune pe care mișună, sub atenta supraveghere a Berlinului, oi tunse, semi-tunse și negre.
Mai toate sunt terifiate de ochiul de gheață, și încearcă din răsputeri să se facă plăcute.
   Trebuie un deficit de 3%! O oiță din Carpați supralicitează și face unul de 1,5%. Nu primește mângâieri, așa cum se aștepta, ci indiferență. Trebuie scuipată oaia neagră de sub Olimp! Aceeași oiță din Carpați face spume la gură, ocărând oaia dintre măslini. Nu primește nici de data asta mângâieri, ci un șut în fund, ce o deraiază de la strunga Shengenului. Nu-i nimic, semi-tunsa de Carpați va insista mereu să-i fie pe plac stăpânului, scuipându-i cu patos pe toți cei cei rătăciți de turmă, țopăind de fiecare dată când nu e trecută în rândul lor, pentru ca mai apoi să-și umfle nările cu superioritate în fața celor ce n-au avut norocul ei. Nu va câștiga nimic din acest joc, doar ura celor ce intră și ies din zona neagră, dar în mintea ei se va considera mereu o rasă semi-superioară, doar pentru că behăie strident atunci stăpânul tună și se abține de la păscut la prima observație a aceluiași stăpân despre silueta ei.
   Vine iarna și regulile se schimbă. Da, suntem o uniune, dar o uniune a lui fiecare pentru el și toți împreună pentru stăpân. Ai o problemă? Ia ieși tu afară din stână și ți-o rezolvă de unul singur! După ce ți-o rezolvi, poți să intri înapoi, dar după ce ne pui la dispoziție tot ce mai ai prin casă. Dă-ne resursele! Dă-ne acces nelimitat la piața ta! Crește prețul factorilor de producție, ca nu cumva să ne dai nouă bătăi de cap în ceea ce privește competivitatea! Împrumută-te la noi dacă vrei să te dezvolți, iar când rămâi fără bani, te împrumutăm tot noi, dar la o dobândă mai mare, că deja prezinți un risc! Când nu mai avem ce să-ți luăm, ieși puțin pe tușă și meditează la principiile unei uniuni! Te sunăm noi când avem nevoie de tine, dacă vom mai avea vreodată. Voi, celelalte oițe, care încă n-ați fost trimise la meditat pe tușă, behăiți-o pe proasta turmei! Fiți o uniune, ce dracu`! Beee! Beee! Be-he-he?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu