Social Icons

duminică, 1 martie 2015

Tu nu știi cum și-a finanțat campania. El nu știe că exiști.

Finanțarea campaniilor de la buget
   Tu știi cum și-a finanțat campania parlamentarul tău? Răspunsul e tot o întrebare: Tu știi care e parlamentarul tău? Dacă nu știi, atunci de unde să știi cum și-a finanțat campania? Dacă ești dintr-un județ din sud sau est, e foarte probabil ca alesul tău să fie un parașutist de la centru.
Acum, când se dorește înlocuirea uninominalului cu votul pe listă, se vor înmulți parașutiștii de vei crede că ești pe linia frontului în Ucraina.
   Cum dracu` să știi cum și-a finanțat campania, când tu ai rată în franci elvețieni de plătit lunar! Cred că prima ta grijă, când ajungi în fața unui PC, ar trebui să fie să-ți investighezi alesul și nu să dai like la pozele inepte ale cunoscuților. Te trezești, te speli, mânănci, îți bei cafeaua, te duci la serviciu, înghiți o movilă de ... înțelepciune de la șefi, sau, dacă ești șef, îi faci pe alții să înghită, vii acasă, te bucuri de timpul cu nevasta, prietena sau/și cu eventualul copil, și, după toate acestea, gata, stop! Stai, să văd cum se finanțează parlamentarul meu!
   De o lună, aflăm că aleșii se finanțează pe bază de sacoșe cu euroi. Da franci, nu? Poate faci o intercepție și te-ai scos cu ratele. Marea descoperire a ecranelor tv în galben e că există sacoșe de bani în campania electorală. Pe bune?! Am și eu niște descoperiri din acestea cât să faci o colecție de romane cu „Știați că?”. Știai, tu, alegătorule, că niciun om normal la cap nu se duce pe o funcție aleasă în administrație pentru salariu? Știai, tu, că toate contractele făcute de stat sunt cu dedicație și putătoare de comision? Știai, tu, că declarațiile de avere sunt niște hârtii bune de reciclat pentru a fi făcute hârtie igienică? Știai, tu, că arestații pentru corupție sunt atât de revoltați, nu pentru că ar fi nevinovați, ci pentru că sunt prinși pentru niște fleacuri, în comparație cu cât au furat, sau pentru că doar ei sunt prinși, și restul complicilor, nu? Uite, câte nu știai și le-ai aflat! În realitate, le știai sau le intuiai pe toate, doar că, niciuna dintre aceste cunoștințe nu te ajută la rată.
   De acum, gata, s-a terminat! Asistăm la un nou moment zero în politică, la fel ca momentul zero din fotbal 2003. Atunci, de sub ochelarii supradimensionați ai lui Mitică răsăreau promisiuni de imaculare. Acum, de sub corzile vocale ale vreunui trimis de partide pe la televiziuni, răsar promisiuni de ... dat iama în buget. Da, din bugetul de stat, nulități cu tupeu își vor face campania. Bravo, dle, așa strategie mai rar! Câtă viziune, câtă determinare și cât tupeu?! Adică, după ce m-ai furat în contul unor sacoșe cărate în campaniile anterioare, de acum mă vei fura direct de la buget. Noi toți vom plăti să-ți vedem mutra expusă pe stâlpi, pe tomberoane sau wc-uri publice. Cine ne garantează că tu nu o să primești și sacoșe, așa, ca să fii sigur că te alegi? Trebuie să te credem pe cuvânt sau să credem rapoartele întocmite tot de voi. Dacă intră ANAF-ul la verificat, rămânem fără buget colectat, la cât de mulți sunteți. Dacă se ocupă Curtea de Conturi, vi se fâlfâie, orice raport al acesteia are șanse să devină hârtie igienică, întocmai ca declarațiile de avere.
   Mai bine rămâne treaba ca în momentul -1, că după momentul zero pare c-o să ne crească rata prea mult. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu