Social Icons

duminică, 23 septembrie 2018

Firea ia în brațe justificarea lui Băsescu - „n-am făcut nimic pentru că n-am avut consiliu”

Firea a atins maximul de „realizări” în mandatul de primar
   După ce a privatizat Primăria Municipiului București prin înființarea unui holding de srl-uri date pe mâna unor sinecuriști de partid, Gabriela Firea ne spune că nu are suportul partidului din care face parte.


    La mai puțin de doi ani până la viitoarele alegeri locale și cu zero rezultate, Firea a ales să îmbrățișeze tactica lui Băsescu în mandatul 2000 - 2004. N-a revoluționat traficul în București în jumătate de an, n-a rezolvat problemele RADET, n-a schimbat timp doi ani și ceva nimic din parcul RATB pentru că nu a avut sprijinul partidului. Dacă n-a avut sprijinul partidului în primul mandat, sigur lucrurile se vor schimba în cel de-al doilea, dar doar dacă îl poate da jos pe Dragnea, cel care e vinovat pentru tot ce n-a făcut Firea în doi ani și trei luni de zile de la câștigarea celei mai mari  și mai bogate primării din țară.

   E aproape sigur că viitoarea luptă a lui Firea se va da cu cei din Consiliul General, care, conform scenariului bătătorit de Băsescu acum 15 ani, faultează din greu proiectele luminate ale primăriței. Mai mult, e de așteptat ca, pe lângă Consiliul General, și cei din srl-urile aflate în subordinea primăriei să submineze fără pic de jenă marile proiecte puse la cale de Firea. Vom asista, cel mai probabil, la doi ani în care Firea se va plânge de bețele puse în roată de acoliții lui Dragnea. Doar așa lumea poate uita faptul că, în cei doi ani de la alegerea ei, personajul nu a făcut nimic în materie de infrastructură, preferând să toace banii pe pomeni ce au culminat cu trimiterea pensionarilor în Grecia.

   Dacă se mai îndoiește cineva că Firea are în spate serviciile secrete după puciul eșuat din PSD, înseamnă că e naiv de-a binelea, ca să nu zic prost cu acte în rergulă. Acum doi ani, când Pandele era filmat cum da cu capul în gură oamenilor în cel mai pur stil interlop, niciuna din televiziunile atașate serviciilor nu a făcut mare tam-tam. Incidentul s-a stins foarte rapid, pentru că Voluntariul e localitate de interes strategic pentru servicii. În doi ani de când a preluat funcția de primar, soția lui Pandele n-a fost niciodată ținta televiziunilor SRI. La Digi exista chiar o interdicție pentru materialele ce ar fi arătat situația reală a managementului practicat de Firea. 

   De câteva săptămâni, la aceleași televiziuni, Gabi Firea a devenit fel de Gavroche ce va scăpa România de ciuma Dragnea. Matematica a căpătat noi valențe, din 30 de semnatari au rămas 3, iar din 20 de filiale ce spijineau mișcarea Firea, la număratul voturilor, au rămas 8 sau 10, depinde pe cine întrebi. Dragnea a triumfat din nou, iar Firea devine un fel de Hillary Clinton înfrântă pe nedrept nu de aritmetica votului, ci de mașinațiuni perverse de partid. 

   În urma puciului eșuat, orice partid ce are instinctul de auto-conservare ar trebui să scape de puciști pentru că alternativa de a-i păstra în partid e mult mai costisitoare din punct de vedere al imaginii. Firea poate de acum încolo să joace fără nicio jenă cartea sabotării de către PSD, indiferent că rămâne sau nu în acest partid. Așa că, pentru PSD, varianta cea mai puțin dăunătoare e s-o  excludă pe Firea din partid și s-o lase să facă pe victima în afara partidului. 
   E puțin probabil ca viitoarele alegeri să-i mai aducă un mandat de primar Gabrielei Firea, după „realizările” din acest mandat, pentru că tot ce a făcut până acum e tot ce va face în acest mandat. De acum înainte, nu mai poate face nimic, pentru că nu o lasă partidul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu