Social Icons

vineri, 23 decembrie 2016

Români verzi ca bradul de Crăciun

Naționalismul și xenofobia la Români
   Dna Sevil Shhaideh  a fost propusă de alianța PSD - ALDE pentru a ocupa funcția de prim-ministru. După momentul de guri căscate a mirare și plescăit de aducere aminte, s-a dezlănțuit simțământul național. 

   Cum, bă, chiar nu mai sunt români verzi în țărișoara în care Ștefan ne apăra de turci și de tătari? S-au terminat toți feciorii ortodocși, heterosexuali, iubitori de țară și valori occidentale? După un neamț, o tătăr-turcoaică care, pe deasupra, e și musulmancă, căsătorită cu un susținător a lui Assad, ce urmează? Un homosexual!?! Se duce dracului Românica noastră iubită!

   Cei mai deranjați de propunerea lui Dragnea au fost „progresiștii” de dreapta din presa de servicii. Brusc, au început să ne relateze cât de indignați erau pe facebook votanții PSD-ului de propunere. Stop! Bă băieți, bă, păi n-ați țipat voi toată campania că votanții PSD-ului sunt știrbi, cu două clase, asistați social și de fiecare dată când văd o tabletă, fac cruce și-o pupă exact ca pe-o icoană. Cine sunt indignații de pe facebook, dacă nu tot voi? V-au arătat indignații vouă fotografii cu voturile lor ștampilate pe PSD?

   Mai spre seară, au început cu teoria marionetei. Cică Dragnea a pus-o pe dna Shhaideh așa, de sanchi, că, de fapt, tot el va conduce guvernul. Aha, și Iohannis de ce-a pus-o pe Alinutza în fruntea PNL-ului, ca ea să conducă partidul? A doua zi, după amânarea lui Iohannis, au apărul materiale despre Assad și fanul său din România, respectiv soțul doamnei Shhaideh. Înflorea geopolitica în osul patriotic, dar și mai abitir îngrijorarea că Assad va avea acces la tehnologiile extraterestre ale strămoșilor daci.

   Nicușor, la anunțul propunerii de premier, sărea ca să ajungă la un microfon și ne povestea că propunerea dlui Dragnea nu are anvergură politică. Din spatele său, câțiva, care n-au fost dați afară din partid pe motiv de delict de opinie, aprobau dând din cap ca bulgarii. Nicușor dragă, matale ne vorbești de anvergură politică, când nici acum nu te-ai hotărât dacă ești de dreapta sau de stânga?

   Dacii mândri că-s români din PRU s-au refugiat în munți. Liderul lor, Ghiță, s-a refugiat la turci. De-acolo comunică cu subalternii prin canalele energetice ce pornesc din Bucegi spre restul planetei, inclusiv către Bodrum, trecând în drumul lor fix printr-o grămadă de rahat.

   Într-o Europă dominată din ce în ce mai mult de cretini ce-și proclamă superioritatea doar în baza numelui, a conținutului de melamină (cea care dă culoare pielii și a ochilor) și a religiei, Românica pare o oază de toleranță. Chiar dacă unii zic că totul la noi e de suprafață, prefer o toleranță de suprafață decât o xenofobie profundă. Oare echivalentul român a Clotidei Armand, cu o franceză chinuită precum româna vorbită de franțuzoiacă, ar fi avut vreo șansă în Franța actuală lui Le Pen? Sau chiar Iohannis, dacă ar fi emigrat odată cu părinții săi în Germania, ar fi ajuns mai mult de un primar de comună prin vestul Germaniei, pentru că în est mișună tot mai des dacii lor?

   În istoria recentă, români verzi precum Zelea Codreanu, Mareșalul Antonescu și Nicolae Ceaușescu ne-au demonstrat cât de nociv e naționalismul când merge mână în mână cu xenofobia. Și legionarii aveau bunici daci, și Antonescu voia o Românie numai cu români, și Ceaușescu visa la o Coree de Nord nederanjată de exterior. Toate acestea le-am fumat, nu ne-au adus nimic bun, dar unii cred că repetându-le vor obține rezultate diferite. În aritmetică, minus ori minus dă plus, dar cele două noțiuni, naționalism și xenofobie, nu le poți înmulți, ci doar aduna, iar rezultatul, oricum ai face, dă cu minus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu