Social Icons

sâmbătă, 5 august 2017

Mândră țară, bravii tăi eroi atacă la baionetă cupoanele de pensii

Despre patriotismul pensiilor speciale   Imaginați-vă pentru o clipă că echivalentul american al șefului de Stat Major al forțelor terestre și-ar depune dosarul de pensionare pentru a nu scăpa oportunitatea unei pensii banane. Îl vedeți deja pe yankeu fugărind un cupon de pensii cu un braț de dosare de la ITM-ul american, în timp ce rușii își fac de cap prin Orientul Mijlociu, iar Trump dă tweet-uri înjurând nu știu ce jurnalist care face glume nasoale despre el și clanul său. Ok? 

   Acum, duceți exercițiul de imaginație în adăpostul zidurilor Kremlinului. Cum se vede de acolo un șef de Stat Major care fuge disperat după o pensie? Dar țara care are nenorocul să-l aibă?

   Noi nu suntem America, suntem doar o slugă umilă a ei, dar nu ratăm o ocazie să ne dăm rotunzi în fața Kremlinului că avem spate de la americani. Zilele acestea realizăm că dacă ne atacă rușii cu un avion ce împarte cupoane de pensii, rămânem fără armată și poliție. De câțiva ani de zile asistăm la un cult al instituțiilor de forță: servicii, DNA, celelalte parchete, MAI și armată. Ele ar trebui să ne apere la o adică de ... ruși și corupți, binențeles. Armata și serviciile ar trebui să ne apere de ruși, DNA-ul, celelalte parchete și MAI ar trebui să ne apere în interior, de noi înșine. 

   Zilele acestea, generaliii din armată, nu răcanii, fac coadă la Casa de Pensii, iar cei din servicii și MAI de asemenea. În DNA, Codruța se războiește cu sifonarii, iar CSAT-ul hotărăște că trebuie să dăm 10 miliarde de euro pentru înzestrarea armatei. România își pierde armata și poliția la vânturarea unor cupoane de pensii. Soluția găsită e să cumpărăm mai multe arme, de vreo zece miliarde de euro. Poate ne-ar trebui ceva mai multă coloană vertebrală la vârful armatei și nu arme? Ni s-a explicat atât de la sentiment cât de mult se sacrifică milițianul, soldatul, procurorul, judecătorul pentru binele nostru, că ne simțeam prost că suntem contemporani cu ei. Le-am dat pensii. Păcat. Mai bine le dădeam o minge. La cum fug după pensii toți obezii înstelați, chiar ar fi slăbit dacă ar fi urmărit o minge. Degrevam în felul acesta și sistemul de sănătate de mai multe cheltuieli.

   Ce n-a reușit FSB-ul rusesc a reușit FSN-ul românesc, scuze, voiam să scriu PSD-ul românesc. N-am crezut nicodată că un partid se poate compromite atât de mult într-un timp atât de scurt după ce a câștigat alegerile. Până și Băsescu, cu PDL-ul lui, a așteptat un an și jumătate până să taie salariile. La PSD se poartă prostia cronică. Dimineața, iese o idioțică și emite o tâmpenie. La amiază, un superior o dezminte. Seara, idiotul principal ne spune că ideea e acceptată și e supusă unei simulări. A doua zi, același idiot ne spune că simularea a eșuat. Se reia ciclul. Între timp, România devine o țară împărțită între speciali și de rând. Noi, cei de rând, jucăm table în balcon la 40 de grade, ei, cei speciali, joacă la Saint-Tropez. PSD-ul vrea să elimine specialii de acum înainte. Cică vom râmâne doar cu specialii de până acum, care devin tot mai mulți, pe măsură ce se formează cozi ale generalilor la Casa de Pensii. Mâine va veni unul de la PSD să ne spună că simularea a eșuat și vom râmâne cu toți specialii din trecut, prezent și viitor.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu