Social Icons

marți, 20 iunie 2017

Mai îndrăznești să crezi în România?

Dragnea face pact cu UDMR-ul
   Dragnea a reușit, în 24 de ore, să treacă de la starea de naționalist la cea de ultra-progresist și apoi a revenit la cea de naționalist fără nicio remușcare. Mâine, dacă îl păcălește cineva că cele peste trei milioane de semnături pentru familia tradițională sunt, de fapt, invers, ne întâlnim cu acest clovn politic la parada gay.
   
   De îndată ce negocierile cu UDMR au eșuat, șeful PSD a arborat figura de om de stat responsabil, preocupat doar de binele țării, de soarta guvernării, de pensii, de salarii, de tot ce-l preocupa până în urmă cu două săptămâni. Ai zice că n-a mâncat deloc gulaș și nici gura nu-i miroase a chimen, și, în consecință, de bază pentru el  rămâne tot ciorba de ștevie. Huuo, UDMR! 
   Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu a ieșit și el cu o moacă responsabilă, dând de înțeles că el nu se joacă cu interesul național, iar cererile UDMR-ului sunt prea mult pentru capacitatea lui de concesie, care, după cum știm, e destul de mare. Cred c-au săltat de mândrie sicriele Brătienilor la auzul acestor declarații de o verticalitate nemaiîntâlnită.

   România a devenit o arenă de circ, în care clovnii din PSD au început un război între ei, iar, din când în când, mai aruncă cu mizerii și nedumeriri în publicul țintă al Antenei 3 și al României TV, ce privește debusolat acest show, neștiind cu ce tabără să țină.  E un adevărat coșmar și pentru cele două televiziuni, pentru că, odată cu declanșarea acestui conflict, fișa postului pentru mulți comentatori a devenit complet inutilă. La România TV, treaba s-a tranșat simplu: dacă nu poți să fii pe față cu vreo tabără, atunci e bine să mai dai niște înregistrări cu binomul.

   Partea tragicomică e că, în tot acest timp, încurajat de cronicile laudative de pe urma vizitei din State, Iohannis face un tur de forță prin Europa și nimic nu pare să-l oprească din excursiile planificate. El chiar crede că-i mai pasă cuiva de discuțiile purtate cu Merkel. Țara arde și el piaptănă babele. E ca un actor oportunist ce, în mijlocul unei replici dintr-o piesă de comedie, trage un pârț involuntar. Toată sala leșină de râs, iar actorul, încurajat de asemenea succes, înțelege că trebuie să tragă pârțuri pe bandă rulantă, indiferent dacă e vorba de o piesă de comedie, o tragedie sau recitarea unei poezii.

   Indiferent ce va ieși în urma moțiunii, PSD-ul, cu Dragnea în frunte, se va scufunda în ochii propriului electorat. Această moțiune e o excelentă muniție pentru campaniile viitoare, doar că noi nu avem opoziție și ea va rămâne neutilizată. Oricare ar fi rezultatul moțiunii, PSD-ul va pierde puterea. Iohannis are, pe bună dreptate, scuza să refuze numirea altui premier din rândul acestui partid, de acum și până la finalul celui de-al doilea mandat al său, pentru că, după cum stau lucrurile în prezent, nu prea are contracandidat la viitoarele alegeri. Nimeni nu-l poate condamna că nu va mai ceda la presiunile PSD, iar amenințarea cu un referendum de demitere e un bluf, pentru că va câștiga en fanfare precum Băsescu la prima suspendare din 2007.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu