Social Icons

vineri, 2 iunie 2017

Bad Robot meets Bad Orange

Întâlnirea Trump - Iohannis
   Într-o seară târziu, la Realitatea TV se discuta intens, ca de obicei, despre dezastrul guvernării PSD. Deodata, ochii lui Rareș Bogdan au devenit sticloși, vrând să iasă din orbite, iar bogatu-i păr de pe mâini s-a făcut măciucă. Breaking News! Pune, bă, breking news-ul mai repede! Deci, Breaking News: Iohannis merge în vizită la Casa Albă, unde va sta la discuții cu Trump timp de 45 de minute!!!

   Invitații au rămas cu gura cascată, de parcă se pregăteau să muște dintr-un mic baban, procurat de la o speluncă de cartier ce-a intrat în insolvență acum șase ani ca să nu-și plătească datoriile. De la cât de nașpa e PSD-ul, emisunea a virat brusc pe direcția cât de minunat e președintele Iohannis, iar invitații din platou, ce și-au învățat doar o poezie, au devenit piese de mobilier. S-a apelat la experți în ale politichiei externe, iar părerile unanime ale acestora au fost că Iohannis a dat lovitura. Foarte tare, frate! 
   Dacă cineva deschidea televizorul atunci când osanalele aduse lui Iohannis erau în toi și mai auzea și ceva despre America, putea crede că președintele nostru a rupt piața imobiliară de la Miami, cumpărând drepturile litigioase de la un moștenitor al vechilor coloniști. 

   A doua zi, experții de politică externă se întreceau în analize, care mai de care cu titluri mai idioate, de genul: România devine un cap de pod pentru America în UE. Realitatea TV ne-a anunțat solemn că va acoperi întreaga vizită a lui Iohannis din State cu ce a agonist în ultimii șase ani de insolvență. Cred că România e prima țară din estul UE al cărui președinte are onoarea să-l vadă pe Trump cum dă, timp de 45 de minute, tweet-uri din Biroul Oval. Toate tweet-urile vor fi acoperite live, iar, în pauzele publicitare de la Realitatea, vom auzi ce competiții de judo se mai țin pe la Cuca Măcăii. Abia aștept!

   În plin conflict SUA -  Germania pe teme comerciale și ale contribuțiilor la bugetul NATO, vizita lui Iohannis e un fel de nadă pentru țările din est cu scopul de a sparge unitatea UE. România e văzută, „datorită” lui Băsescu, ca un cățel bine dresat al Germaniei în UE. Și tot „datorită” lui Băsescu, suntem văzuți de America ca o slugă perfectă. Nu cerem nimic, plătim fără să crâcnim miliarde de dolari pentru pentru autostrăzi nefăcute și sute de milioane de dolari pentru programe informatice la supra-preț, cumpărăm avioane americane second-hand la preț de poarta fabricii, facem din foștii ambasadori americani șefi pe la Fondul Proprietatea. Ce mai, suntem înnebuniți să satisfacem Marele Licurici. 

   Iohannis n-a făcut nimic să schimbe acest statut, iar America, vrea să mai tragă niște foloase de pe urma noastră. Întâlnirea cu portocala de la Casa Albă se vrea o combinație între o ședință de vânzări și una de asigurare a loialității. Ce ne vinde Trump? Nu mare lucru, dar sigur o să ne coste scump. Ce loialitate vrea de la noi? Aceeași ca și până acum, doar că vrea să-i arate lui Merkel că o slugă trebuie să aibă doar un stăpân. 

   Săptămâna viitoare, Iohannis va puncta la capitolul imagine pentru că, în timp ce Dragnea dă buzna peste Trump pe la chermeze, Iohannis e invitat la Casa Albă. În afară de plusul de imagine, sigur își va lua niște angajamente financiare, pe care nu o să le poată onora pentru că nu-i sunt trecute în fișa postului. 
    Trump nu prea știe cum arată fișa postului de președinte în România, iar Jared Kushner - ginerele, unicul strateg de la Casă Albă, merituos pentru faptul că tace inteligent și pentru că are o diplomă de la Harvard, obținută după ce tatăl său a făcut o donație babană universității, e ocupat cu rezolvarea conflictelor planetare, cu lucrările la zidul de la granița cu Mexicul, cu reformarea sistemului de sănătate american, și încă cu vreo douăzeci de chestiuni importante, așa că, nu are timp de amanta Marelui Licurici. Dacă Iohannis își folosește talentul de meditator  și-i explică ce ține de atribuțiile sale, atunci ne vom trezi cu un tweet din partea portocalei de genul #BadRobot, scos de pe calapodul deja uzitat al #BadGermany.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu