Social Icons

vineri, 3 februarie 2017

Dragnea vrea să rămână fără parlamentari

Dragnea va rămâne singur precum Ceaușescu
   Dragnea e incapabil să înțeleagă ceva din greșelile trecutului. 

   În 2009 a pierdut la „mustață” pentru că a mizat pe mașinăria de partid și n-a dat doi bani pe emoție. 

   Aceeași greșeală a făcut în 2014, când se și vedea premier și a subestimat emoția stârnită de deficiențele votului din diaspora. 

   Acum, după ce mașinăria de partid i-a pus sacii în căruță cu o majoritate confortabilă, e incapabil să înțeleagă că va pierde pentru a treia oară în fața emoției. 

   De fapt, singura dată când a mizat pe emoție, în 2012, după referendumul ratat în vară cu largul concurs al oficialilor UE, a câștigat cu USL la un scor mai mare decât cel obținut în decembrie. 

   De ce și cum va pierde acum în fața emoției

   Dragnea va rămâne mult mai repede decât crede fără parlamentari. Semnalul a fost dat de câțiva care au părăsit partidul, iar hemoragia se va intensifica în următoarele zile, dacă protestele vor continua la aceeași intensitate. Plecarea parlamentarilor e cauzată, în principal, de conștientizarea faptului că, în următorii patru ani, oricâtă bunăstare ar aduce PSD-ul populației, erodarea de imagine a acestui partid și, deopotrivă a lor, va fi dramatică. Niciun partid proaspăt ajuns la putere n-a suferit asemenea erodare într-un timp atât de scurt. 

   Orice viitor derapaj al acestui partid, și după cum a început se pare că vor fi destule, va fi aspru sancționat prin ieșiri masive în stradă, dacă nu se întâmplă nimic în privința ordonanței. Mulți dintre actualii parlamentari ai PSD realizează că nu mai au niciun viitor în acest partid, mai ales cei ce și-au câștigat mandatul în fiefurile de dreapta. O eventuală dezertare a acestora acum va fi aplaudată în circumscripții și nicidecum condamnată.

   Deși din teritoriu se transmit semnale să se țină cu dinții de putere și să nu se cedeze nimic, parlamentarii sunt aici la centru și realizează că în circumscripțiile unde au câștigat și unde, de obicei, PSD-ul pierdea, votanții de la ultimile alegeri ai PSD-ului au întors deja armele. Dacă adăugăm în această ecuație și puțin condiment de servicii secrete cu ceva șantaj, nițică persuasiune sau ordin direct, în funcție de cine e parlamentarul în cauză, ne dăm seama că Dragnea va rămâne în scurt timp fără majoritate parlamentară. 

   Sincer, credeam că Dragnea e mai ancorat în realitate decât predecesorii săi, dar după hotărârea de a sta neclintit în fața valului de proteste, fără nicio concesie, cât de mică, îmi demonstrează că e un fel de Mircea Geoană care strigă de vreo două luni, de la alegeri încoace, un fel de „Mihaela, dragostea mea!”. Când se va trezi dimineață, va realiza că e singur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu