Social Icons

duminică, 14 iunie 2015

Între Interes și Național

Între Inters și Național
   În goana după a cincea stea de general, pentru a putea fi comparat cu un hotel, pensiune sau prostituată de lux, Gabi Oprea ne dovedește, zi de zi, că poți supraviețui și face cariera în orice domeniu cu mai puțin de zece procente din vocabularul de bază. Individul e plat precum Câmpia Română și senin ca privirea lui Mircea Geoană.
Din când în când, ne amintește că are activitate cerebrală printr-o mișcare ascensională a sprâncenelor și una egală și de sens contrar a colțurilor gurii. Tabloul rezultat din cele două dansuri ale mimicii e un fel de Mona Lisa a Interesului Național.
   A treia stea de general a primit-o, conform declarației sale, pentru că și-a dat demisia dintr-o funcție publică, dovedind un caracter deosebit, motiv pentru care a fost răsplătit. Dacă UNPR-ul iese de la guvernare, mișcarea merită cel puțin o stea și jumătate în plus. La vârsta senectuții ce se lasă tot mai așteptată, având grijă de asta vopseaua de păr gri-albăstrui, dl general de patru stele, specialist în manevere tactice de intendență, adică inventariat-viteză la izmene și AZP-uri, va ajunge să nu mai aibă umeri pentru câte stele va primi. Lumea interesului național pe bază de fraze scurte, născute din grimase ale gurii și gimnastică de sprâncene, e pe cale să facă un unghi de 180 de grade și să se proptească cu oiștea în fălcile lui Blaga.
   Ponta e pe ducă și Interesul Național o știe. Sunt curios dacă peste un an, la alegerile parlamentare, va mai lua în căruță cineva Interesul sau își va vedea doar de interesul partidului său. Politica altfel la care ar fi trebuit să asistăm de la finele anului trecut e, de fapt, aceeași combinageală imundă la care suntem martori de un sfert de deceniu. Nimic nu se schimbă, decât, poate, numărul de stele ale unora. Grețos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu