Social Icons

duminică, 5 aprilie 2015

S-au schimbat premiile la Loteria Fiscală

S-au schimbat premiile la Loteria Fiscală
   O tură de vizionat pinacoteca din magazia DNA e premiul special introdus pe lista câștigurilor la Loteria Fiscală. La intrare, după ce te vei fi descălțat, ca să eviți să fi categorisit drept un bou încălțat ce se uită la tablouri, vei beneficia de o scurtă prezentare a colecției făcută prin compilarea înregistrărilor DNA.
Dacă vei face abstracție de înjurăturile celor din dosar, vei afla prețul de achiziție, taxele de șmecher percepute la Primăria Slatina, ecoul cavourilor din cimitir și, cel mai important, cum lupii tineri din politică sunt, de fapt, niște hiene al căror scop unic e devorarea banului public pâna la os și chiar cu os cu tot.
   La premiul al treilea, vom primi o tură de călătorie imaginară pe MasterPlanul lui Rus. Vom începe dintr-un câmp de pe lângă București, acolo unde  se termină autostrada ce vine de la Ploiești, și vom ține calea dreaptă până, vorba cântecului, la Ploiești, în cotitură/ I-auzi, i-auzi, i-auzi, hei! și după aia pe jos sau în căruță până la Comarnic. De la Comarnic, ce să vezi? Minune! Fix sub panoul cu MasterPlanul ce ne-a lipsit atâta timp, începe autostrada mileniului. Mare atenție pe unde calci, orice centimetru e echivalent cu zeci de mii de euro, și nu, nu e pavat cu picturi de Picasso, alea le găsim la premiul special, e pavat cu asfalt și șpăgi cât datoria externă a României. După doi kilometri plătiți cu trei bugete ale CNADNR-ului, lucrările se opresc brusc, iar dintr-un panou aflăm că DNA-ul și-a îmbogățit colecția de VIP-uri la Beciul Domnesc.
   Premiul al doilea constă într-o vizită de vreo trei zile în garderoba lui Udrea. O vom avea pe post de ghid pe Ruxandra Dragomir, care ne va explica, așa simpluț cum poate ea, că vasta colecție de pantofiori din care, se zice, că însuși  Zeus ar fi băut niște litri de whisky cu ocazia unor „roluri” asumate la ceas târziu de noapte, au fost o necesitate ce ține de fișa postului și nu un moft. În dreptul colecției de desuuri vom putea admira autografele unor ex-șefi de stat, doar unul deocamdată, dar, mai știi, poate colecția va mai crește. Turul se va încheia cu vizitarea salonului de sacoșe, ce încă păstrează un iz de cărat bani.
   Marele premiu nu se acordă, ci se reportează până când vine din vacanță ministrul finanțelor. E plecat în luna de miere cu două domnișoare și a luat cu el metodologia de aplicare a premiului. Nu a intenționat, dar când a văzut niște sume de bani și conturile bancare alăturate, nu s-a putut abține să n-o verifice mai pe îndelete. Domnișoarele sunt consilierele lui, foste experimente ale chirurgiei estetice românești.
   Din toate premiile mai sus enunțate, cei mai mulți români se vor alege cu o sacoșă de bonuri fiscale și cu sentimentul de împlinire că au și ei o sacoșă plină cu ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu