Social Icons

joi, 5 decembrie 2013

La 10 Downing Street London s-a mutat Vanghelie

10 Downing Street London
   De vreo trei ani, pe Downing Street numărul 10 din Londra s-a aciuat un anume David Cameron, fără legături de rudenie cu James Cameron, dar care se comportă ca un avatar al lui Vanghelie. Săracul Vanghelie, scuze! nu sărac, Vanghelie doar, nu știe că tot ce-a urzit el prin sectorul dualității, Zăbrăuți - Cotroceni, e model pentru un oarecare David a lui Cameron de pe tărâmurile libertăților stipulate acum vreo opt secole în almanahul Magna Charta Libertatum.
Ce-i drept, nici Cameron n-a prea auzit de Vanghelie, a auzit însă de România, români și de ridicarea restricțiilor negociate în Tratatul de aderare la UE. A auzit și, la fel cum Vanghelie ridică gunoiul din Cotroceni cu tractorul, făcând economie zice el, și el a încărcat două remorci de demagogie și a început să le transporte de-a lungul Tamisei să vază John și țața Elisabeth cum face el economie la ajutoarele sociale.
   La patru decenii de la aderarea la UE, Marea Britanie încă vrea să fie și atacant, și rezervă și să beneficieze de o piață comună, și să-i țină pe compatrioții lui Vanghelie în stand by. Politica scaunului gol practicată de Franța din 1965 e înlocuită de conserva de la numărul 10 cu politica obrazului gros. Acum aproape an, același Vanghelie al Abionului juca fripta cu ieșitul din UE, ofuscat că vor a se impune reguli pentru Meca speculațiilor financiare pe bază de derivative supravegheate de Providență doar. Un organism care să țină în frâu această piață, ce face ravagii atunci când piramida n-are vârf sau bun simț, David al nostru n-are de gând să înființeze. E conservator, urmând modelul predecesorilor săi ce n-au cadadicsit nici ei să impună niscaiva reguli jocului de babaroase cu derivativele. Vanghelie al nostru n-are nicio vină că-i băgat în aceeași oală cu măgarul de pe Downing Street. Cer scuze măgarilor pentru ofensa adusă! N-are nicio treabă, dar e copiat în mișcări cum copie instalatorul polonez instrucțiunile pentru racordurile wc-urilor britanice.
   Economatele sectorului 5 din anii 2000, afacere prin care geniul neînțeles de-o lume mașteră, ci doar de poporul sectorului și Oana Mizil, spera să ia fața discountului de pe Dâmbovița, sunt copiate conceptual, acum, de bovinul londonez. Cer, de asemenea, scuze boilor de bună credință pentru jignirea adusă! Ca să acompanieze lăturile din tabloidele britanice la adresa cetățenilor unei țări aliate în NATO și colegă de UE, flăcăul, ce ia forma cocinei cu porci cu tot, s-a umflat în fălci și-a decretat că dedulcirea la Economatul Britanic merge doar dacă nu te cheamă Vasilică sau Boyan. Scuze cocinei și porcilor din ea pentru comparație! Dacă te cheamă Raj, Rastaman, Rashad, liberă ți-e calea spre economat. Dând tonul tonților din partid, rând pe rând au început să curgă inițiative legislative spre a pune stavilă între economatul regal și Coate Fripte de România.
   Se ajunge ca după ce-am deschis piața pentru companiile vestice, după ce-am dat ce mai aveam pe nimic, după jocul de gleznă de șapte ani pe marginea unui teren în care ipocrizia juca un meci aranjat cu civilizația aparentă, după toate acestea, un Vanghelie cu accent british ne dă o flegmă pe post de decorație pentru proști, zicându-ne că jocul de gleznă e un perpetuum mobile al celor fără un cuvânt de spus la masa porcilor primordiali. Cer scuze, din nou, porcilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu