Social Icons

duminică, 25 iunie 2017

#Rezist. Încă trei ani cu Firea :(

Bilanțul lui Firea
   La un an de la preluarea mandatului de primar, dna Firea și-a făcut un bilanț în cinematograful Gloria din sectorul 3. La capitolul realizări s-a întrecut în promisiuni, iar la capitolul promisiuni s-a întrecut în pomeni. 

   Dna Firea, având lecția învățată de la soțul său, aceea că obrazul gros cu pomeni grosolane se ține, promite vouchere pentru achiziția de biciclete, vrea să trimită studenții și copii la mare în România sau Grecia, vrea să subvenționeze chiriile studenților, vrea să premieze cel mai frumos balcon din capitală, a sponsorizat reunirea trupei O-Zone, pe scurt, numai măsuri de dezvoltare durabilă a capitalei. Bucureștenii sunt binecuvântați cu adevărat să aibă un edil atât de vizionar, ce cheltuie banii numai pe lucuri cu adevărat importante.

   După ce și-a delegat atribuțiile de primar prin inventarea unui șir de srl-uri ce vor administra capitala în locul ei, departe de legea achizițiilor publice, transparență în cheltuirea banului public și fără nicio legătură cu votul dat de bucureșteni, pentru că aceștia n-au votat niciun director din aceste srl-uri, dna Firea simte nevoia să se dedice actelor caritabile.

    Ești student venit în București și n-ai bani suficienți de chirie? Nicio problemă, te rezolvă dna Firea cu o subvenție din banii bucureștenilor. N-a plătit încă subvențiile restante ale RADET-ului, dar așa cum știm, în familia Pandele, educația e pe primul loc. Deci, întâi subvenția pentru studenții veniți la studii în București, iar cu căldura bucureștenilor mai vedem.

    Ești student și n-ai fost niciodată la mare în Grecia? Thasos scrie pe tine. Ia de aici bani de la bucureșteni, cu condiția să vii înapoi cu niște poze mișto, din care să nu cumva să lipsească platoul de calamari și berea Amstel. 

   Ți-e lene să faci curat în balcon? Ia de la dna Firea un stimulent care să te impulsioneze. Nu-ți fă probleme, nu dă din buzunarul ei, ci din cel al bucureștenilor. Chiar dacă n-ai făcut lună balconul, oricum ai șanse să fii premiat pentru că urmează la premiere scara și etajul tău.

   Mori de nerăbdare să vezi reunit O-Zone? Gata, s-a rezolvat, i-ai văzut? Altceva? Poate, pe viitor, o reuniune ABBA sau Spice Girls? La ce buget are capitala, își permite o reuniune celebră în fiecare lună.

   Vrei să-ți mobilezi balconul proaspăt premiat din banii bucureștenilor cu o bicicletă care nu va vedea niciodată o pistă pe care să poți circula? Fă loc în portofel pentru subvenție și un loc în balcon pentru bicicletă, pentru că va rugini acolo. 

   Primăria generală a capitalei a avut anul trecut venituri totale în valoare de 3,72 miliarde de lei și a încheiat anul cu datorii totale de 4,02 miliarde lei. Odată cu dezvoltarea lanțului de srl-uri ce vor prelua pe rând tot mai multe atribuții ale primarului, o bună parte din veniturile primăriei se vor evapora, iar datoriile vor putea crește fără prea multe justificări. Dna Firea a reușit să transforme primăria pe care o conduce într-o instituție caritabilă, iar tot ce ține de administrarea urbei e în plin proces de externalizare. 

   La finalul celor patru ani de mandat își va asuma toate balcoanele premiate, toate reuniunile de trupe muzicale și bicicletele ce ruginesc în balcoane, iar pe partea de administrare a capitalei va putea da vina pe directorii srl-urilor sau pe administratorul general al acestor societăți. Până atunci, nu putem face nimic, decât să asistăm neputincioși la încă trei ani de parade ale pomenilor din bani publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu