Social Icons

luni, 12 iunie 2017

Dragnea își asmute cățelul pe chiriașul rău platnic

Firea îl atacă pe Grindeanu
   Să începem cu cel asmuțit.

   Cățelul

   Primarul general al capitalei a obosit de-atâtea realizări. În primul an de mandat, a rezolvat problema circulației în București, a finalizat zeci de mii de parcări, a plătit datoriile RADET-ului, a făcut din transportul public bucureștean un exemplu de urmat pentru celelalte capitale. Tot ce-a mai rămas de făcut e să-i trimită la colț pe coji de nucă pe toți cei ce nu se ridică la nivelul așteptărilor ei, ale partidului, și, mai apoi, ale Primului Pescar al țării. Țara arde, Bucureștiul e blocat pe bandă unică, iar Firea nu se piaptănă, ci se ia de păr cu Grindeanu.

   Chiriașul rău platnic

   Grindeanu nu mai e pe placul Primului Pescar al țării. Cică nu e destul de prompt cu să trăiți, am înțeles! și asta îl va costa scaunul politic. Prin târg se zvonește că ar fi bătut palma cu Cotroceniul și la apus de soare vrea să mi-l debarce pe Primul Pescar. Curat meșteșug de câmp tactic. Acum privește impasibil la tot lătratul lui Firea. Întâiului Pescar pare să-i zică: Hai, dă-mă jos, și apoi să te văd cum te duci la Cotroceni să-l pui pe altul! Realizările domnului Grindeanu în scurta sa chirie de la Palatul Victoria sunt la fel de vizibile ca și cele ale doamnei Firea. 

   Primul Mare Pescar al țării

   Dragnea e un adevărat bărbat de stat, în orice bătălie politică bagă la înaintare o femeie. Prin decembrie, când se păruia cu Iohannis, a trimis-o la înaintare pe Sevil. Acum, când gâlceava cu chiriașul de la Victoria e în toi, cartea atacului se numește Firea. Mâine, când se va lupta cu partidul, va miza probabil pe poșetele din partid, pline cu pantofi de schimb, pentru a face cucuie eventualilor oponenți. Mare om politic, brav pescar de caractere!

   Circul

   La nici șase luni de la numirea pe funcție, Grindeanu cade în dizgrație. Nu dă randament în materie de ordonanțe ce scad pragul pentru abuzul în serviciu și asta e un motiv suficient să plece. În plus, e nepoliticos, nu dă săru`mâna la timp la doamnele din partid și nu vine la votarea legii salarizării unitare pentru unii. După ce vreo două luni, Dragnea ne-a tot amenințat cu remanierea unor miniștri, acum ne spune că va remania tot cabinetul și că are demisiile în alb ale miniștrilor, dar nu știe unde le-au ascuns aceștia. Grindeanu ridică din umeri și zâmbește tâmp la toate amenințările venite din partea lui Dragnea, iar pe Firea n-o bagă deloc în seamă. Asta e tactica struțului politic ce-și ascunde capul între umeri până vine vacanța de vară. Distracție plăcută! Ne vedem la toamnă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu