Social Icons

duminică, 18 decembrie 2016

Nici presa aliniată dreptei n-a înțeles nimic după eșecul de săptămâna trecută

Mitul alegătorului PSD perpetuat
   Dragnea și PSD au câștigat alegerile copiind în linii mari mesajul lui Trump. Taxe reduse, sprijin pentru afaceriștii autohtoni - aceste promisiuni s-au găsit și în campania de peste ocean. PSD-ul a mai adăugat mărirea salariilor, pentru ca să aibă și ceva de stânga în program. 

   Putem spune că două din cele trei teme principale au fost plagiate din programul lui Trump. Oricum, dacă cineva supunea programul la o dezbatere în CNATDCU, ieșea că 66,6(6)% din ceea ce ne-a propus PSD-ul e preluat fără citarea sursei și, spre deosebire de plagiatul lui Kovesi, reprezintă un motiv întemeiat pentru retragerea titlului de „Program marca PSD”.

   La o săptămână de la triumful PSD-ului cu programul plagiat, fără citarea sursei Trump, toată presa aliniată dreptei, deci serviciilor, pentru că la noi serviciile sunt doar de dreapta, se comportă exact ca presa de peste ocean, refuzând să accepte faptul că votul a fost zdrobitor împotriva lor. 

   În America, ai impresia că încă ești în campanie, iar cocota numită CNN e în continuare pe baricadele „imparțialității”, făcându-l albie de porci cât e ziua de lungă pe Trump. La noi, lingăii de clanțe la ambasada Americii ne explică savant că Trump  a pierdut la votul popular, de parcă în sistemul electoral american pentru alegerea președintelui ar conta votul popular. Presa și serviciile noastre conduc doar la bara din față, neînțelegând că zilele actualului ambasador sunt numărate și că succesorul său va fi un reprezentant al administrației Trump. Războiul post-urne împotriva lui Trump e ciudat în America, dar la noi e de-a dreptul ridicol. Acolo, în spatele acestui război se ascund interese și negocieri pentru păstrarea unui status quo. Aici, acest război nu e decât prostie în stare pură marca lingăilor fără neuroni.

   Tot la noi, televiziunile încolonate de SRI refuză să accepte realitatea că PSD-ul a câștigat fair and square, fără pungi cu făină și fără turism electoral. Aceleași spelunci media rămân în faza de negare totală a faptului că alegătorul de stânga poate fi altceva decât un știrb asistat cu trei clase. Alegătorii cu studii superioare au votat în proporție de 26,8% cu PSD-ul și doar 24,4% au preferat PNL-ul. Nici măcar studenții n-au votat masiv cu drepta, 31,1% dintre ei preferând PNL-ul, iar 28,2% au ales PSD-ul. Cu toate acestea, presa de servicii a ales să treacă aceste realități la și altele și să facă în continuare ceea ce fac de obicei, adică să trimită la colț o jumătate de țară pentru că n-a votat cum voia ea. Românul trebuie mustrat și trimis otova în casta asistaților social dacă a avut neobrăzarea să voteze altfel decât au vrut serviciile. 

   Marele pierdant ale alegerilor nu e nici PNL-ul, nici Iohannis și nici măcar Cioloș, ci e SRI-ul. Oricât a încercat pe parcusul anului să demonstreze românilor că guvernul de tehnocrați e cel mai minunat lucru ce i s-a întâmplat României de la celălat guvern de tehnocrați a lui Stolojan încoace, rezultatul urnelor ne arată că presa aliniată serviciilor nu mai are impact decât pe facebook. Poate la următoarele alegeri se va putea vota direct de pe facebook, dar până atunci suntem obligați să aistăm la războiul presei serviciilor cu românii neascultători. 

   Nu va trece mult timp și vom auzi din nou referiri la alegătorul asistat social care votează PSD-ul pentru că a primit o sticlă de ulei și un pachet de făină, și cum trebuie neapărat să dăm diasporei posibilitatea să voteze oricând pe parcursul unui ciclu electoral, din pat, de pe feisbuc, de pe messager, de oriunde, numai să iasă cine trebuie să iasă. România e țara în care câinele de pază al democrației nu are botniță, ci ochelari de cal.
   

Un comentariu:

  1. Domnule Sofian poate este adevarat ceea ce spuneti despre situatia politica din Romania...desi sincer presa aliniata stangii Romania TV este un bun exemplu in a intelege ceea ce s-a petrecut de fapt in mentalul romanesc.
    Stiu ca pare neplacut insa alegerile din acest an au aratat nu atat clivajul stanga dreapta ci , daca faceti o analiza in detaliu clivajul intre zonele economic administrative ale Romaniei.
    Sau mai simplu spus ...profesorii din Cluj au votat cu asa zisa dreapta cei din Craiova si Alexandria cu asa zisa stanga
    Acesta este lucrul extrem de grav iar noi ne facem ca nu inteleg.
    Si sa nu aud ca Timis sau Brasov ne demonstreaza contrariul
    Analizati rezultatele si o sa vedeti
    Cat priveste America clivajul este la nivelul anului 1861 si asta e periculos!

    RăspundețiȘtergere