Social Icons

vineri, 16 octombrie 2015

România vacanțelor bine făcute

Despre un președinte altfel
   Palm Beach, Madeira, Neptun, Salzburg, New York - coafura rezistă și Carmen e la fel de strălucitoare! Un an, atât a trecut de când ne-am luat țara înapoi. Am fost și eu unul dintre cei ce și-au luat țara înapoi.
Din păcate, odată cu țara a venit și președintele altfel, ce face lucruri bine făcute, după care pleacă în vacanțe și mai bine făcute. Mai apoi, din presa aservită, aflăm pe surse că dna Carmen e răvășitoare. Pe bune? Vorbim de o doamnă, aproape babă, uscățivă și aranjată, căreia îi dai vârsta pe care o are. Nu e nimic strălucitor și răvășitor să arăți la cinzeci de ani exact ca o femeie de cinzeci de ani, chiar dacă dormi, seară de seară, lângă lucrul bine făcut.
   La aproape un an de mandat realizăm că președintele nostru e altfel. Da, el e special prin faptul că nu există și, atunci când există, dă cu lucrul bine făcut în baltă, de ne stropește pe toți. Așa a făcut în cazul refugiaților. Așa a făcut și-n ... uite că nu-mi amintesc. Măi, să fie! Aaa, da, gata, mi-am amintit. Așa a făcut în cazul refugiaților. Ce, am mai spus de refugiați? Da? Atunci ... atât. Da, într-un an de zile, singura mostră de președinte altfel a fost când s-a expandat și, mai apoi, dezumflat, pe tema cotelor de refugiați, după ce, înainte, prin mai, s-a angajat la o cotă de o mie șapte sute și ceva. A tăcut ca neamțu` în ... într-un concert la Salzburg și, prin septembrie, s-a apucat să fie altfel. Ne-am făcut de cacao, așa cum numai noi știm să ne facem, și, după două castane luate de la baba senilă a Europei, Iohannis al nostru ne spune verde-n față că noi putem primi și mai mulți decât cotele impuse. Ho, bre, păi n-ai zis matale că nu primim nimic? Acum ce dracu` facem? Îi luăm pe toți? Întrebări în vânt, că Iohannis cel Altfel e de mult plecat de la pupitru. În urmă rămân întrebările, iar în față i se întind planurile de vacanță.
   New York. Coafura rezistă, iar Iohannis ia cuvântul la ONU. Bla, bla, bla. Gata. Urmează un dineu cu Obama - un alt președinte altfel, foto cu el și cu nevastă-sa, care e mai răvășitoare decât Carmen, sau dacă nu e, e oricum, că se supără Licuriciul, și după ... vacanță?! Nu. Întâlnire cu moșul senil al Europei - Juncker. Bla, bla, bla cu moșul în germană. La final, moșul e cucerit și-l confundă cu Putin. Îi pupă mâinile, iar Iohannis e dat pe spate de flerul său diplomatic. Moșul realizează că a încurcat personajele și-i dă un șut în fund neamțului cu Schengenul, urându-ne „La anul și la mulți ani!”. Ops! Nașpa! Coafura ne mai rezistă încă patru ani?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu