Social Icons

marți, 17 iunie 2014

Toți vor mai mare ... bugetul

Toți vor un buget mai mare
N-aveți frică de nimic,
Că bugetul nu e mic! 
Nu e mic anul acesta, la anul ... mai vedem, că până atunci e mult, mai ales în zile de mandat, și, mai ales, dacă nu te alegi. Mic așa cum e, e totuși sprinten și fuge de la o gaură la alta, rezultând la final o rufă peticită, mai zdravănă la ajutoare sociale, c-altfel nu te votez! și, mai deloc, de se vede tot ce nu trebuie văzut, la dezvoltare.
Ehe, parcă de asta ne pasă nouă, de dezvoltare! Nu ne-a păsat de un sfert de veac, de ce ne-ar păsa acum, zău așa?
    Din corabia fără de cârmaci a FMI-ului, unii s-au refugiat la BNR, altele au rămas pe post că nu le-a întrebat de sănătate BNR-ul, și alții vor și vor face un deficit cu mânuțele celor neîntrebate de BNR, atât de mare c-o să-l acoperim în anii ce vin cu amar și scrâșniri de dinți. Dar până-n anii ce stau să vină e timp lung și dacă te alegi nu-ți mai pasă, și dacă nu, la fel, că nu mai e treaba ta. După mine, potopul, și, dacă vin tot eu după mine, tot potop să fie, că oricum tot eu sunt!
   Reducerea CAS la angajatori e o măsură bună ce va avea în economie zero efecte în primele șase luni. Să explic de ce spun asta:
1. Eu, Gigel - angajator român, aflu că guvernul a dat de pământ cu FMI-ul și a strigat asemenea îngerului din Apocalipsă către delegația fondului, cei doi miniștri și Gherghina. A strigat și Ghergina cu Voinea au fugit și s-au ascuns sub poalele lui Mugurel, iar fondul a plecat bodogănind cu speranța de revenire cu cuțitul în dinți la anul. La final, a rămas Miss Harvard. Ea n-a înțeles ce a strigat îngerul, dar cum n-are păreri multe sau ceva urmă de personalitate, și-a zis c-acum e momentul să facă ce știe mai bine - da, să trăiți, am înțeles. Deci, după toate acestea, eu, Gigel, cum să cred că măsura e pe bune și nu pe trei luni, și cum să ma apuc să angajez oameni în plus sau să-i angajez pe cei fără contract? Nu, stau și aștept să văd ce-o fi.
2. Dacă Gigel și cu Ionel stau să vadă ce și cum, în timpul acesta la buget se vor strânge ciuciu bani. Până în decembrie, gaura bugetului va fi de circa un miliard de lei, iar la anul, dacă se menține, de vreo 6,5 miliarde. Cu o gaură în buget de 1,45 miliarde euro și cu atitudinea de stand by a lui Ionel și Gigel, cum să se ițească efectele pozitive în economie? 
   O economie fără efecte, va să zică că nu le are, stă pe loc, ba mai mult, dă înapoi. Iar când dai înapoi e bine să pui avariile ca să nu faci o avarie mai mare. La noi, avariile au un nume - FMI, iar la anul, după alegeri, îl vom striga pe nume, indiferent cine va conduce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu