Social Icons

joi, 5 iunie 2014

Elefantul roșu cu purici vs. hot-dog-ul anost nemțesc

Elefantul roșu cu purici vs. hot-dog-ul anost nemțesc
   2009 - seara alegerilor prezidențiale - un „câștigător” imita discursurile americane și-și clama dragostea pentru nevasta-sa, ce l-a suportat, săraca de ea, așa „prostănac”  cum era, vreun sfert de veac. Mai târziu, la vreo săptămână, sărmana nevastă de Primăverii ne dezvăluia motivul pentru care consortul ei a sucombat după socoteala urnelor. Era de vină ... atacul energetic mov!
Același atac energetic mov l-a făcut, probabil, pe purtătorul de cuvânt al campaniei de-atunci, premierul de-acum, să nu-l voteze pe șeful său și să ne zică asta ... abia acum. Dacă ne spunea de-atunci, îl scutea de momentul jenant al declarației de dragoste târzie. Așa ... ce să mai ... Victoraș - inimă mov.
   În 2012, după alegerile parlamentare, a venit tandemul făr` de Mihaele și flăcări mov și cu un referendum nevalidat pe post de stindard. Movații au luat cam 14% și ca bonus au primit retragerea licenței OTV. După proptirea pe scaunul de la Victoria a lui Victor, a început dansul elefantului roșu. Târziu, după „n” șuturi luate în fund, liberalii s-au prins că elefantul n-are loc decât pentru purici. Într-un final au plecat, și a plecat și Crin din funcția de președinte al senatului, a partidului și a ce-o mai fi, cică pentru că n-ar fi avut șanse, și chiar dac-ar fi avut, nu ține de funcții. El, de fapt, nu ține de nicio funcție și-și face un titlu de glorie din asta. Dacă ar fi candidat, și-ar fi fost ales, iar un neghiob l-ar fi provocat că n-are tupeu să-și dea demisia, și-o dădea doar ca să ne arate că nu-i pasă. Păi, dacă lui nu-i pasă, de ce le-ar păsa altora?
   Acum se pune mămăliga de alianțe. Blaga se aliază cu admirația pentru nemți a românilor, Ponta se aliază cu admirația pentru ridicatul poalelor în cap, și, uite-așa, se redeschide OTV-ul, slavă Domnului, că mă cam săturasem de RTV. Neamțul și cu Blaga pun de-o listă de puncte comune, le negociază și, mai apoi, când toți se vor fi plictisit, se vor vrea aleși. Blaga n-a învățat nimic de la fostul mariaj eșuat al alianței D.A., și anume, că discuțiile prelungite într-o cerere de căsătorie trezesc sentimente criminale între soți. A, da, și că nemților de la noi le plac micii și manelele. Ponta dă cu promisiunile, cu scutirile de rate la bănci, cu reducerile CAS-ului și cu orice, numai să nu candideze, decât dacă e sigur că se alege, și-atunci, da, candidează. 
    Toată această adunătură de purici cocoțați pe elefant, nemți maneliști și buldogi anoști stau aliniați și gata să se lanseze spre cursa pentru adăpatul la Licurici. Cum ar zice Gușă, căruia la două - trei fraze îi place să amintească de geopolitică și „contextul geopolitic actual”, de parcă acesta ar fi un fainoșag ce se presară peste toată frazeologia stearpă de care face risipă prin telefon la Rareș Bogdan: „În contextul geopolitic actual, trebuie să privim peste ocean la Licurici și, doar atunci când dă senmnalul să prestăm, prestăm,  în restul timpului prestația constă doar în joc de gleznă”. Ceea ce nu zice Gușă e că, până în toamnă, se va iți și cel care-i face plăcere Licuriciului și, deși pare că n-are nicio  șansă pentru că e mai anost ca Blaga, va fi ales pentru că prestează conștiincios și asiduu și, la o adică, se pot baza pe el. Numele lui e Maior, George Cristian Maior.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu