Social Icons

joi, 11 iunie 2020

Mortalitatea a crescut în aprilie 2020 față de aprilie 2019 cu un număr de decese mai mic decât decesele covid-19

Cu cât a crescut mortalitatea în luna apilie față de aceeași lună din 2019
   INS-ul ne spune astăzi că în luna aprilie a acestui an au murit pe teritoriul României 21.812 persoane. Cifra e mai mare cu 474 de decese față de aceeași lună a anului trecut (+2,2%) și  mai mică cu 779 decese decât cifra înregistrată în luna martie a acestui an (-3,5% - accesează aici comunicatul INS).

   Dacă ținem cont de faptul că în luna aprilie au fost raportate 635 de decese cauzate de covid-19, atunci surplusul de 474 de decese față de aceeași lună a anului trecut nu acoperă ravagiile pademiei secolului. E drept, mai avem până la milioanele de decese prognozate de Cercel și până milioanele ipotetice de care ne-a scăpat actualul guvern prin ținerea în case, conform discursului lui Iohannis, dar suntem pe drumul cel bun. 
   Cât din surplusul de 474 de decese poate fi pus pe seama pandemiei sau cât poate fi pus pe seama limitării accesului bolnavilor cronici la spitale, nu știm, dar știm sigur că ravagiile prognozate de ciocli apocalipsei nu prea s-au adeverit. Și nu s-au adeverit nici măcar în state ca Suedia care n-au băgat lumea în case pe timpul epidemiei. Se încearcă pe diferite căi să ni se inoculeze de presa plătită în această pandemie din bani publici că în această țară nordică a fost un dezastru, dar chiar și suedezii mai au mult până la milioane de decese.

   La nivel mondial, în acest moment au fost înregistrate circa 420 de mii de decese puse pe seama covid-19. Cu toate că s-a mers pe umflarea numărului de decese cauzate de pandemie, prin trecerea în rândul victimelor a tuturor celor infectați, indiferent de comorbidități, numărul deceselor la jumătate de an de pandemie e sub suma de decese a trei zile normale din 2019 (peste 150 mii pe zi). Omenirea și-a băgat economia în groapă la sfatul OMS și a unor epidemiologi, iar la final, va realiza că izolarea va costa mult mai multe vieți în viitor ca urmare a degradării accentuate a climatului economic. 
    Cea mai mare fabrică de fake-news-uri în această pandemie a fost chiar presa clasică și nu rețelele de socializare. Chiar și acum, după atâtea luni de la impunerea măsurilor de restricție, presa cumpărată peste tot cu bani publici continuă să acopere greșelile guvernanților din pandemie exagerând pericolul reprezentat de virus. Nu spun că virusul nu există, ci spun că exagerarea pericolului ne-a dus pe marginea prăpastiei din punct de vedere economic, iar în perioada următoare, dezastrul economic din unele țări va cauza mult mai multe decese decât coronavirusul.

   E foarte greu de explicat de ce Arafat și alții ca el ne-au închis în case la 20 - 30 de cazuri de infectări depistate zilnic și ne-au slăbit lanțul la 200 de cazuri identificate zilnic. Culmea e că, după relaxare, cele 200 de cazuri zilnice n-au devenit 2.000. S-o fi rușinat virusul să mai infecteze oameni în perioada de relaxare? 
    Situația e la fel în toată lumea, în sensul că, numărul de cazuri de la instituirea lockdown-ului a fost mai mic decât cel de la relaxare și, culmea, după relaxare numărul zilnic de cazuri de infectări s-a menținut sau chiar a scăzut în unele cazuri. 
   Oare virusul chiar ascultă de politicieni și nu se mai răspândește după relaxare sau evoluția unei epidemii nu ține cont de măsurile tâmpite ale guvernanților? Oricare ar fi explicația, e cert că în cele câteva luni de izolare s-au creat premisele unei crize economice ce va costa mult mai multe vieți de-acum încolo.



Un comentariu:

  1. Adeptii dictaturii "medicale" sunt precum un cult: argumentele, logica si bunul simt nu exista, exista numai ce spun "sursele oficiale", Arafat. Trist...

    RăspundețiȘtergere