Social Icons

luni, 20 ianuarie 2014

A scăpat vaca-n trifoi!

Boul politic față în față cu lanul de trifoi
   Lanul de trifoi exercită asupra văcuțelor o atracție orgasmică. Proximitatea acestuia le va face și pe cele mai docile bovine să se comporte precum un elefant în perioada de împerechere.
Joiana, care până mai ieri se uita galeș când o mângâiai, azi, în apropierea trifoiului nepârguit, e vita nesimțită ce-ți ocupă ecranele televizoarelor după aventura cu prinții miuțelor numite pompos Liga I. Izvorul de nesimțire își are sursa de aprovizionare în poftele neostoite ce fac papilele vacii să preia rolul de neuroni și să lase baltă toată imaginea de bovină docilă pe care și-o construise până atunci.
   Apropierea lanului cu verzișori face îi pe boii politici să smucească pripoanele și să vadă în păscutul nutrețului bugetar pofta ce-au poftit și care, cu puțin noroc, dat fiind că e vorba de trifoi, să-i miruiască c-o soartă diferită de cea a lui Mihai Viteazul de Pipera actualmente locatar al bulăului de la Poarta Albă. Ce nu știu boii politici, vacile mondene și vacuțele  veritabile e că păscutul intens de trifoi cauzează umflarea și chiar, în unele cazuri mai grave, poate duce la un rezultat precum antricotul expus în vitrinele carmangeriilor. E dificil totuși să-i explici Joianei că tu îi vrei binele și că păscutul de trifoi în exces o va transforma într-o amintire vie în mintea ta și în una de farfurie asezonată cu vin roșu a mușteriului de la restaurant. Iar tu vei căuta să-ți iei porția de ochi galeși de la o altă bovină, urmând regula că în viață și politică niciun bou sau vacă nu e de neînlocuit.
   Ghidarea în viaţă după semnalele transmise de stomacul unicameral, bicameral sau cvadruplucameral, fără o rumegare prealabilă a opțiunilor, poate conduce la un lan de trifoi păscut de boi ocazionali, de vite lovite de strechea mondenității sau de văcuțe, până mai ieri statornice, adevărate modele de urmat pentru lumea bovină. De asemenea, poate să ducă la terminarea carierelor de bovină parlamentară, ministerială, mondenă sau obișnuită prin umflarea până la perforare a stomacului mânat de poftele cotidiene. De reținut că și trifoiul cu patru foi produce aceleași rezultate, iar ierbivorul nepriponit sau proaspăt scăpat din pripon va împărtăși aceeași soartă cu bovinele păscătoare de trifoi obișnuit, norocul n-are de-a face cu îngurgitatul pe negândite.
   Paza lanului de trifoi trebuie pusă pe seama stăpânului sau sponsorului vitei sau boului politic. Proprietarului trifoiului nu i se poate imputa vina însămânțării ogorului și așezării acestuia în calea bovinei pofticioase. Astfel, păscutul până la crăpare a vitei este exclusiv paguba celui ce-a promovat-o prin lanurile mediatice, politice sau pășunile obișnuite. Ochiul stăpânului îngrașă vita dacă aceasta nu este nesimțită și nu se dedă la păcătuirea papilară întru lanurile cu verzișori. Dedulcirea bovinelor întru verzișorii din lanuri duce la umflarea în exces și crăparea politică, mondenă și de orice fel, fără posibilitatea revenirii la statutul de vacă sau bou cu acte în regulă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu