Social Icons

luni, 5 iunie 2017

La USR s-a dat stingerea

USR-ul se desființează
   Nicușor Dan a fost trecut pe banca de rezerve. Unii mai malițioși ar putea spune că a fost trecut în rezervă. 


   Oricum ai numi operațiunea, fie de retragere din câmpul tactic, fie de cedare nervoasă în fața alegerii între a avea o identitate sau a fi un talmeș-balmeș, nu poți să nu rămâi impresionat de imaginația românului în materie de a găsi pretexte atunci când vrea să spele putina.

   Cică votantul USR se dă de ceasul morții să-și găsească identitatea. E conservator sau e progresist? Aceasta e întrebarea. Vrea să-și întemeieze o familie cu mamă, tată și copil sau vrea una de tipul tată, tată și copil înfiat? Indecizia lui Nicușor ne arată că lua în calcul și o a treia posibilitate, adică cea a familiei formată din mama trans, tatăl trans și el, și copilu`, înfiat de la un delfinariu, că tot ne spunea acum ceva timp progresistul Remus Cernea că delfinii sunt ființe aproape umane. 

   Bătălia dintre nou și vechi, ce se dă mai ales în capul lui Nicușor, trebuie pusă la dospit ca să nu supere nicio parte. E ca și cum ar trebui să rezolve o ecuație de gradul doi, că tot  e matematician Nicușor, și în loc să-i găsească rădăcinile, el se apucă să discute despre semnul lor, iar pentru că nu-i place cum decurge discuția, hotărăște că e mai bine să lase ecuația nerezolvată, ca să nu supere nicio rădăcină. La final, pentru această decizie, primește un trei cu felicitări și perspectiva să rămână corigent. Nicușor încasează treiul cu demnitatea unei mâțe plouate și hotărăște să se retragă de la școală ca să nu rămână corigent. Dacă profesorul e drăguț și face din trei opt, atunci poate și el se va răzgândi și se reînscrie la școală. Asta nu înseamnă că va rezolva ecuația, nu, doar că va reveni la școală, dacă profesorul își cere scuze și jură că nu-l mai pune la asemenea cazne. Penibil.

   Toată povestea de adio, dar rămân cu tine dacă îți ceri scuze și te juri că nu mai faci, ne arată un lider slab, indecis și netrecut de pubertate. USR-ul pare acum mai mult ca oricând un produs al laboratoarelor serviciilor ce se mișcă haotic pe scena politică în căutare de Nicușori și, după cum par a fi făcute jocurile mai nou, în căutare de Daciani. Dacă la cârma acestei adunături vine Cioloș, toată teoria conform căreia sămânța acestui partid e de origine controlată și purtătoare de epoleți stă în picioare, iar Nicușor nu trebuie blamat prea mult pentru lipsa de coloană de care a dat dovadă pentru că n-a făcut decât să execute fără crâcnire un ordin. 

   Cu Dacian în frunte, această adunătură va deveni și mai penibilă, dar nu atât de penibilă precul PNL-ul cu un lider precum Bușoi. Valoarea politică a lui Cioloș s-a văzut la ultimile alegeri, când scorul mare obținut de PSD a fost cauzat și de guvernarea slabă a așa-zișilor tehnocrați. Soarta USR-ului pare a fi pecetluită și, la viitoarele alegeri, cel mai probabil, acest partid nu va mai exista. Nicușor a stins lumina, iar cei rămași în urmă se joacă de-a baba oarba după reguli de lapte gros. Finalul e inevitabil și conține spinări rupte și cucuie. Noapte bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu