Social Icons

joi, 29 iunie 2017

Big Daddy înființează Ministerul Adevărului

Noul program de guvernare al PSD
   În cartea lui Orwell, 1984, Ministerul Adevărului se ocupa cu, ce altceva?, decât adevărul. Azi, Ministerul Adevărului e mai mult decât necesar, mai ales că avem un ministru fără portofoliu (Ciolacu), iar dl Dragnea nu mai știe ce, cum, când și cui a promis ceva.

   Spre exemplu, în romanul 1984, dacă rația de ciocolată scădea cu 30%, de la 100 grame la 70 de grame, cei de la Ministerul Adevărului dădeau știrea că rația va crește de la 50 grame la 70 grame. Ăsta era Adevărul, punct. Cei din afara Ministerului exultau de bucurie, cei din minister, care fabricaseră știrea, rămâneau imuni.
   Dacă până ieri țara era în război cu Estasia, azi, Estasia e eternul nostru aliat și războiul se duce cu eternul dușman Eurasia - aliata de până ieri. Ministerul Adevărului avea grijă să schimbe toate titlurile de ziare, tot ce arăta că până ieri că dușmanul și aliatul erau invers decât cei de azi.

   Dragnea se lupta cu sistemul până ieri, azi, sistemul e altcineva, mult mai vag, iar omul sistemului de ieri îi este cel mai de nădejde aliat

   Ieri, programul de guvernare era o Biblie de la care dacă te abăteai pățeai nasoale ca Grindeanu, azi, în Biblie s-au mai adăugat câteva evanghelii: Evanghelia după amânarea măririi salariilor celor mai mulți bugetari, Evanghelia după naționalizarea Pilonului II, Evanghelia amânării scăderii de TVA, Evanghelia după impozitul pe cifra de afaceri și impozitul de solidaritate.

   Apropo de naționalizarea Pilonului II, spuneam acum două luni și jumătate:

Cele peste șapte miliarde de euro, la cât se ridică valoarea activului net al fondurilor, sunt prea tentante pentru stat să le lase să băltească în administrarea unor privați. Naționalizările din Polonia și Ungaria, fără prea mult scandal internațional, vor încuraja guvernul la prima criză serioasă a finanțelor, care, se pare că nu e prea departe, să preia această pușculiță în administrare publică. (accesează aici articolul). Nu-i așa că sunt Mama Omida?

   Până ieri salariile creșteau la toți bugetarii, azi, salariile au crescut doar la aleși, iar restul bugetarilor vor primi o căruța de bani, dar nu acum, ci mai la anu`. Unii ar zice că la anul și la mulți ani. 

   Ieri, guvernul se jura că nu va naționaliza Pilonul II de pensii, azi, ne dă posibilitatea să alegem între Pilonul III sau Pilonul I. Mâine pun pariu că vom avea de ales între Pilonul I doar. 

   Ieri, era bătut în cuie că TVA-ul se va reduce de anul viitor, azi, anul viitor se amână cu un an.

   Ieri, Olguța vorbea de făcea spume la gură despre impozitul global, azi, deja se dă startul la trăncăneală pe subiectul impozitului pe cifra de afaceri și pe solidaritate.

   Ieri, România era condusă de social-democrați, unde toți eram egali în salarii minime, azi, dacă ai la activ un Spiru` sau o universitate creștină și particulară ca actualul premier, ești mai cu moț. Dacă vrea să te angajeze cineva să dai la lopată, pentru că nu sunt alte joburi în zonă, trebuie să plătească în plus pentru privilegiu de a avea angajat un absolvent de Spiru`.  

   Toate aceste adevăruri rescrise n-au altă cauză decât disperarea după bani. E foame mare de bani, iar soluția găsită constă într-o escaladare de promisiuni pentru pulime, deși nu se va alege nimic din ele, și încercarea de a taxa cam tot ce mișcă. Finalul e previzibil, pulimea primește promisiuni și taxe de plătit mai multe, pentru că  sigur statul nu se va lua de gât cu peștii cei mari din economie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu