Social Icons

vineri, 14 noiembrie 2014

Top cinci minciuni de campanie

Ce minciuni grosolane s-au vehiculat în campanie
   Dacă somnul rațiunii naște monștri, atunci Iohannis e rațiunea ce a dormit și ne-a adormit în campanie, iar monștrii rimează cu proștii se regăsesc, cu preponderență, în mass media aservită lui Ponta.
   Prima minciună aparține taberei Ponta ce ne-a prezentat, în mai multe episoade, traficul de copii practicat de Iohannis. „Jurnaliștii” lui Guiță și ai blogerului de la Jilava, Voiculescu, și-au dat măsura ticăloșiei în stare pură prin elaborarea minciunii mai multe seri la rând, îndeajuns să fie crezută de publicul țintă al emisiunilor. Grobianismul acestora a fost susținut din plin de stridența primei doamne de Voluntari. Această madamă le-a explicat savant românilor fără copii că fac umbră pământului degeaba. Sfaturile creierului de sub cearșafurile lui Pandele au continuat prin a ne mustra, pe cei fără copii, că nu dăm frâu liber unei noi generații de decreței. Mecanismul abject, format din reproșul că n-are copii și că a vândut copii altora în străinătate, n-a fost întâmplător și e, de departe, cea mai infectă armă de campanie.
   A doua minciună servită, de data asta,  de tabăra ACL, e că votanții lui Ponta sunt niște idioți cu trei clase sau mai puțin. Studiile sociologice n-au indicat acest lucru, iar elanul unor exaltați din Las Ferbinți, ca Mărgineanu, i-a făcut mai mult rău decât bine lui Iohannis. Foarte mulți dintre cei cu studii superioare au părinți, frați sau prieteni fără studii superioare și asta a lăsat un gust amar. În viziunea extremiștilor de teapa lui Mărgineanu, niciunul dintre cei insuficient școliți ei nu merită să aibă drept de vot. Asta înseamnă democrația în mintea acestor unineuronali vecini cu zvastica.
   A treia minciună a reprezentat-o miza falsă pe votul diasporei. Ambele tabere au ambalat Trabanturile și Daciile de campanie precum un Ferrari. Tabăra lui Ponta și-a pus foc sub fund refuzând ostentativ să suplimenteze secțiile, invocând legislația, de parcă legea ar reprezenta pentru ei vreodată un obstacol. Tabăra lui Ionannis a exacerbat miza votului de afară pentru o mai bună mobilizare acasă, ei fiind conștienți că în turul întâi votul a reprezentat doar 1,7% din totalul de voturi. Cu o suplimentare de secții, votul ar fi ajuns la peste 2%, din care probabil trei  sferturi ar fi votat pentru Iohannis. Cu 1,5 procente în plus nu câștigi alegerile, dar nici cu 1,5 în minus nu le pierzi, atunci când diferența e de zece procente.
   A patra minciună, promovată de Ponta, a fost cea cu ruperea Transilvaniei, pentru că, nu-i așa, Tokes îl susține pe Iohannis, Iohannis nu-i român, are o mare parte a electoratul transilvan de partea sa, deci e setup-ul perfect pentru separare. Transilvania n-a votat în proporție covărșitoare cu Iohannis, de altfel,  în două județe a pierdut în fața lui Ponta, în două a pierdut în fața lui Kelemen, aliatul lui Ponta și promotorul de la nivel guvernamental al separării, iar în trei a câștigat la diferență mică, deci în șapte din șaisprezece, Iohanis nu s-a impus. Adevărul e că, dacă e să fim răutăcioși, strămoșii lui Iohannis sunt de mai multă vreme pe aceste meleaguri decât cei ai lui Ponta, veniți din Italia și Albania acum un secol, al căror rezultat de peste ani e ceva ce aduce cu un arnăut de Cosa Nostra. 
   Minciuna a cincea e sprijinul și pactul tacit între Iohannis și Băsescu. Băsescu are deja un pact, semnat în 2012 cu cerneală de scuipat a lui Ponta pe votul de la referendum. Barroso, atunci, i-a dat temă lui Ponta, nu lui Iohannis, iar cele zece probleme au fost rezolvate prin pact, că, de, și atunci dl Ponta se fofila de la munca cu stiloul, preferând copy-paste-ul sau teme alternative în schimbul celor cerute de profesor. Băsescu a mai avut un pact, de data asta cu PMP, dar cu 5% nu prea ai marjă de negociere. Deci, deocamdată, singurul pact semnat și în vigoare e cel din 2012.
    Una peste alta, mașina de împroșcat dejecții electorale a funcționat precum o baterie de tunuri, cu Ponta pe post de servant principal. Din cele cinci minciuni, una și jumătate poate fi bifată în dreptul stafului lui Iohannis, restul îi revine reprezentantului PSD. Nici la minciuni PSD-ul nu se poate abține, vrea să acapareze tot. 

P.S.: Fie-vă votul ușor, mai ales, de luni încolo!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu