Social Icons

joi, 14 aprilie 2016

Ce se aruncă la coș și nu e minge de baschet? Răspuns: Legea salarizării bugetarilor

Ce se aruncă la coș și nu e minge de baschet? Răspuns: Legea salarizării bugetarilor
   Avorton, asta e denumirea corectă pentru legea salarizării bugetarilor. De luni de zile ni se spunea „pe surse”, pe bucăți, cât de minunată va fi. Mințile luminate tehnocrate, scoborâte taman din Bruxelles, lucrau intens la această a opta minune a lumii. 

   Cioloș se referea la această lege ca la o piatră de hotar în administrație. Lăudacii de pe televiziuni, simbriași ai serviciilor, în principal, și ai tehnocrăcănaților, din obligație de serviciu, ne ziceau că, odată intrată în vigoare, bugetarul se va transforma peste noapte într-o unealtă a eficienței absolute. Păzea, neamțule, că venim!  Dâncu însuși își storcea creierul din zori până-n seară pentru a găsi criterii de competență, care, odată băgate în lege, vor da pe-afară de-atâta eficacitate.

   Pleosc! Nașpa, nu suntem norocoși, doar am scăpat ceasul în veceu. În sfârșit, legea a ieșit! Muntele de competență de la Bruxelles a împroșcat ... cu înțelepciune, să zicem, în toate părțile. Jenant. Oare de ce primesc salarii la Bruxelles tehnocrații noștri? Dacă performează la fel ca în cazul legii salarizării, atunci doi euro pe zi, cum ne amenința dna Dragu că merităm să fim plătiți, e mult prea mult în cazul lor. 

   A fost îndeajuns ca sindicatele să se uite urât, că guvernul a și făcut pe el de frică. A făcut ghemotoc din lege și la coș cu ea. În fața unei asemenea tării de caracter nu poți decât să te închini. Ce oameni! Câtă principialitate! Ce stăruință și putere de a ține la propriile idei! Tehnocrat, asta vreau să mă fac când voi fi mare! 

   Ce Kobe Bryant și slam dunk-urile lui?! Nea` Tehnocratu`, Kobe Bryant nu-i o vacă scumpă, pe care o mănânci la restauranturile din Bruxelles pe o fracțiune din salariul tău baban. Nu, e un baschetbalist, iar slam dunk-ul e atunci când, după un coș marcat, se ține de coș la final. Cam așa dă, ca matale, doar că matale dai la coș cu legea făcută ghemotoc, iar coșul la care arunci e sub birou și nu la 3 metri înălțime, că vorba ceea - fiecare cu nivelul său.

   Partea amuzantă e să vezi cum se scremeau pe tembeliziuni unii trepăduși gradați să dea oarece substanță legii lu`pește. Unii făceau spume la gură, asigurându-ne că așa se crează premisa unui viitor luminos pentru bugetari. Cică primarul din Vaslui, îl știi, ala, de-i rupt în fund când vine vorba de venituri la buget, va atrage nu știu ce specialiști în oncologie la spitalul din localitate, oferindu-le nu știu ce facilități. Și specialiștii, ăia de respirau greu la enumerarea facilităților, dădeau năvală în Vaslui, vindecând tot cancerul din județ. N-am prea înțeles ce vor face primarii din comunele din Vaslui ca să atragă medici de familie, de vreme ce doar două comune din acest județ își pot acoperi cheltuielile de personal din venituri proprii, dar astea sunt amănunte ce nu țin de viziunea integratoare a tehnocratului.

   Una peste alta, „am beneficiat” fără să vrem de o nouă mostră de măiestrie tehnocrată, după cele date de Achimaș-Cadariu și Achim Irimescu. Parcă de fiecare dată mostrele oferite capătă noi valențe de incompetență. Dacă mai continuă în ritmul ăsta, ăia de la Bruxelles nu-i vor mai primi înapoi pe tehnocrați, că și-au dat măsura competenței și i-au demascat oarecum și pe ei. Doamne ferește, să nu-i mai primească înapoi, că ne pricopsim de tot cu ei!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu