Social Icons

marți, 14 ianuarie 2014

„Marșul economic” al tigrului carpatin din `90 încoace

Pib-ul României între 1990 - 2013
   Precum un Panzer cu motor de Trabant s-a avântat brava noastră economie în anul 1990 spre bunăstarea consumismului, scăpată din lațul comunismului. N-a pornit bine la drum arma noastră economică, c-a început să dea rateuri precum Daciile strămoșești în diminețile friguroase de iarnă.

Din când în când, apare câte un savant, lipsit pe nedrept de Nobelul în economie, și trage o cuvântare despre virilitatea economică din primăvara lui 1990 și cum a sucombat aceasta tocmai când era cu nădragii-n vine lângă patul în care capitalista despuiată aștepta prestații demne de filmele interzise minorilor. Văduvitul de Nobel merge mai departe și începe a enumera virtuțile priapismului economic românesc manifestat prin erecțiile furnalelor ce străpungeau norii, făceau avioanele să-și schimbe rutele, erau vizibile din spațiu și de pe Lună, dacă scrutai atent cu privirea, și, și băgau, noapte de noapte, coșmaruri cu dominații economice în tărtăcuțele celor din vest.

   Întocmai ca ciobanii invidioși din Miorița, se vorbiră ce se vorbiră ciobanii vestului și puseră de-o mămăligă cu bromură spre a termina elanul tigrului carpatin ițit de sub poalele Bunicuței proaspăt alese în duminica orbului. Întotdeauna gâdilacii nației vor găsi o motivație exterioară pentru a explica norodului nărod că incestul conducătorilor autohtoni s-a făcut la ordinul și pe muzica unor bilderbergi de-afară. Niciodată n-o să auziți un astfel de gâdilac zicând că noi suntem de vină pentru nasolelile pățite sau că idioții ce ne-au condus au dat cu oiștea-n gard din proprie inițiativă și nu mânați de conspirații ale unor creiere constipate de lipsa de idei.
   Dacii. Dacii erau, după aceștia, niște super-oameni ce-au inventat tot ce-i în Europa, după care, plictisiți de-atâta muncă creativă n-au lăsat decât două-trei inscripții, două - trei ruine de dimensiunile unei garsoniere din Zăbrăuți și scuza pentru „dacologi” pentru zero-ul barat în dreptul proto-istoriei noastre. Migratorii. Migratorii sunt de vină că ne-am format statele medievale în zorii renașterii. Turcii. Aceștia sunt vinovați pentru ciubuc, pentru evul mediu retrăit în regimul fanariot, pentru rahat și mentalitatea din aceeași material. Comuniștii. Comuniștii sunt vinovați pentru asaltul împotriva chiaburilor, pentru canal, pentru experimentul Pitești, ei sunt vinovați, nu românii. Românii sunt victimele unei lumi mult prea calată pentru a nu-i lăsa să se manifeste.
Avansul economic al economiei României 1990 - 2013
   Din `90 încoace, „victimele asasinilor economici” au reușit o creștere a produsului intern brut de de circa patru ori, dacă e să ne luăm după cifrele furnizate de INS. Oau, de patru ori! Care bă, Panzer cu motor de Trabant?! Poate voiai să zici: Dacie cu motor de merțan?!
   Calculul în euro ține cont de anul 2002, an în care a fost introdus euro. Înainte de acest an, calculele s-au raportat la valoarea de la lansarea monedei. Chiar și așa, din 2002 avântul e de aproape trei ori până în 2013. Acest avânt e iluzoriu, în realitate creșterea economică reală în toți aceștia ani a avut o medie anuală de 1,17%, procent submediocru pentru o economie dezvoltată matură, pentru una aflată în cursa ajungerii din urmă a celor dezvoltate e revoltător de mică. Din 1990 până anul tocmai ce-a trecut, în termeni reali, avansul economic a fost de 32%. Deci, după 23 de ani suntem cu 32% mai productivi. Salariul real mediu a crescut în această perioadă cu 23,6%. Ai dracu`bilderbergii ăștia, domnule! Cum ne-au ținut sub bocanc și n-au lăsat Daciile să se caftească cu merțanele! Cum s-au mai temut de Telecolorul nostru, de ARO-ul și Brifcor! Le-a fost frică, domnule!

   Dacă vom folosi scuzele inventate de gâdilaci încă 23 de ani, cu aceleași rezultate, vom ajunge în preajma anului 2050 la o productivitate dublă față de timpurile economiei socialiste, un salariu real mai mare cu 50% față de leafa de pe timpul lui nea Nicu, cu o creștere de câteva ori a numărului de gâdilaci și cu un număr înzecit de teorii conspiraționiste pentru a ne justifica nevolnicia, că de: noi am vrut, dar „ei” nu ne-au lăsat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu