Social Icons

joi, 30 august 2018

După un an și nouă luni de Daea, agricultura românească primește nota de plată

De ce trebuie Daea să-și dea demisia
   Și doare. Șeptelul Românei s-a subțiat cu câteva sute mii de porci și perspectiva e să devină și mai subțire. În ritmul acesta, agricultura românească aflată sub bagheta unui măscărici pe care presa l-a cultivat de când a venit la guvernare, va rămâne nu doar fără porci, dar și fără oi, pentru că la vecinii bulgari pesta ovină deja face victime.

   Oaia românească are șanse mari să chiar devină un monument, pentru că nepoții, fii, fiicele și alte pile ce-și fac veacul la Ministerul Agriculturii sunt, cum altfel, decât niște incompetenți. Acum, când purceaua e moartă-n coteț și stă cu fundu` în ușă, Daea s-a prins că nu avem specialiști în pesta porcină. Ca de obicei, fătucele din presa românească  s-au hlizit la măscăriile lui Daea și atât. Pesemne, nu e foarte greu să râdă hârb de oală spartă.  

   De un an și nouă luni de când personajul conduce agricultura României, aia care dă doar 5% din PIB, dar deține peste 1,3 milioane din populația ocupată a economiei, ne dă mostre de înțelepciune metafizică dintre două tarlale mai puțin spre deloc cultivate. Kant, dă-ți palme! Ești doar un ageamiu în materie de critică a rațiunii pure de 40 grade sau 50 precum palinca. Stai să-l vezi pe nenea Daea!

   Daea emană filosofia oii monument, idioțeii din presă fac din asta o știre de ora 19. Daea dă explicații elucubrante în privința angajării fiicei lui și apoi mai aruncă o tâmpenie în eter, presa uită de justificarea angajării și preia tâmpenia. Hopa, încă o știre de ora 19! Cad doi premieri și Daea e tot acolo, cică e valoros nevoie mare. Fără el, oaia nu e monument, porcii nu sunt măcelăriți ca la Auscwitz, iar restul celor ce și-au făcut progeniturile bugetari de lux nu mai au un exemplu ca Daea.

   După un an și nouă luni de hi, hi, hi și ha, ha, ha, România primește nota de plată. Nimeni nu se cutremură când cifre de ordinul sutelor de mii de porci sacrificați apar intercalate între scrisoarea lui Giuliani și eșecul lui Halep la US Open. Ai zice că de Crăciun românul mănâncă mingi de tenis și lobby.  Deocamdată e vară, iar pe litoral încă se poartă roaba cu șampanie. La iarnă, de Ignat, românul va tăia și face cârnați din struț, pentru că până atunci doar pesta struților nu ne va afecta.
   
   Cine crede că se va scumpi doar carnea de porc, e naiv, dacă nu chiar idiot, pentru că creșterea prețurilor la produsele de substituție, adică la carnea de oaie, vită, pui și chiar pește, se va manifesta imediat cum se întorc beizadelele de la șampaniile din roabă, adică peste două săptămâni sau mai puțin. România, „grație” unui incompetent și a pilelor din subordine, va avea o toamnă și o iarnă mult mai scumpă decât ar fi putut cineva de pe la BNR sau Comisia Națională de Prognoză s-o prevadă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu