Social Icons

luni, 3 noiembrie 2014

Harta rezultatelor la primul tur al alegerilor

Cum au votat județele în primul tur al alegerilor prezidențiale
   Harta rezultatelor din primul tur al alegerilor arată îngrijorător pentru candidatul ACL. Dacă PSD-ul și-a păstrat pozițiile deținute tradițional în sudul și estul țării, Iohannis a ratat două județe din Transilvania, în afara celor dominate de maghiari.
Carașul și Hunedoara au optat pentru stânga, probabil pentru că  discursul candidatului de dreapta n-a convins.  Orașul Iași a fost câștigat de Iohannis, județul, însă, a fost pierdut. În rest, la nivelul Moldovei, voturile s-au îndreptat către Victor Ponta. Cel mai mic ecart între cei doi candidați s-a înregistrat în județul Suceava (43,84% pentru Ponta și 32,63% pentru Iohannis). Cea mai mare diferență se situează județul Botoșani, unde Ponta a obținut 55,59%, iar Iohannis 22,09%.
   Tot sudul a optat pentru stânga, campania slabă a lui Iohannis a dus la mărirea ecartului între cei doi candidați principali. Cele mai slabe rezultate de la nivel național obținute de candidatul ACL, exceptând județele cu populație majoritar maghiară, au fost în județele Ialomița, Olt și Giurgiu. Cele mai mari diferențe între primii doi candidați s-au obținut în Giurgiu (61,32% la 15,40%), Olt (59,99% la 18,94%) și Mehedinți (57,4% la 21,1%). La malul mării, în Constanța, Victor Ponta s-a impus la o diferență de aproape 8 procente (37,36% față de 29,41%). Absența lui Nicușor se pare că nu a contat. Conform ultimelor informații, în București a câștigat primul tur Ponta, la o diferență de circa 4 procente. Cel mai apropiat scor electoral din sudul țării, în afară de capitală, s-a înregistrat în județele Constanța și Vâlcea (44,32% pentru Ponta și 34,42% pentru Iohannis).
   În Transilvania, Victor Ponta a pierdut la o diferență mare în Sibiu (69,84% pentru Iohannis și 19,37% pentru Ponta) și Alba (52,57% pentru Iohannis și 27,43% pentru Ponta). În patru județe din Transilvania, candidatul Iohannis a pierdut în fața lui Ponta (în Caraș - Severin și Hunedoara) și în fața lui Kelemen Hunor (în Harghita și Covasna). Diferențele mici de procente obținute de cei doi candidați în mai multe județe din Ardeal (Maramureș, Sălaj, Satu Mare) nu le-au putut surmonta pe cele rezultate în sud.
   Diferența de peste zece procente între cei doi candidați e dificil de surmontat în turul doi. Miza de a micșora ecartul la 6 - 7 procente a fost ratată de Iohannis. Pentru turul doi se impune schimbarea strategiei de comunicare, altfel, rezultatul e previzibil. Consolidarea poziției în județele din Ardeal și în București trebuie să fie principala preocupare pentru Iohannis, dacă vrea să ajungă la Cotroceni. 

2 comentarii:

  1. CU TOTII LA VOT ! NU MAI STATI ACASA ! Fiti responsabili, nu lasati pe altii sa decida pentru voi, PENTRU VIATA VOASTRA ! Aveti incredere in voi , pentru numele lui Dumnezeu ! Veti primi respectul celorlalti, veti creste in ochii vostri, va veti stima mai mult, va veti iubi mai mult, veti simti ca n-ati trait degeaba. Cand nu esti respectat, respectul trebuie impus ! Nu credeti ca meritati mai mult respect din partea Statului? De ce nu va pretuiti mai mult ? Meritati sa fiti respectati . Platiti taxele, respectati legile, statul TREBUIE SA VA RESPECTE, SA VA APERE DREPTUL la viata decenta, la munca, la invatat, la exprimarea cuvantului si a vointei. Pasivitatea si indiferenta este complice cu cei care fura . Cei care tac sunt la fel de vinovati ca si cei care fura si care fug de lege. Tacerea mieilor duce la sacrificarea lor. In ultimii 25 de ani generatii de batrani au dus in mormant tacerea lor. Cui a folosit ca au stat acasa si nu si-au manifestat vointa? Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, este complice-Orwell. NU VOTATI CORUPTII SI HOTII ! SUNTEM NEVOLNICII EUROPEI ? Urmeaza atacul impotriva justitiei !
    NOI ii platim si NOI le dam puterea si EI isi bat joc de noi cu aroganta si nerusinare, incalcand legi peste legi. Politicienii oportuniști, profitori și corupți în buna parte își voteaza legi pentru hotie.
    10 DECEMBRIE 2013 - MARȚEA NEAGRĂ A DEMOCRATIEI ROMÂNEȘTI.
    25 de ani de politică disprețuitoare ajung pentru a învăța simțul cetățenesc necesar pentru a reforma clasa politica ?
    1-3-7-15-28 politicieni au fost condamnati penal: un prim ministru, 3 miliardari, 7 ministri, 15 presedinti de consilii judetene, 28 de parlamentari.
    54 DE POLITICIENI DE PRIM RANG AU FOST CONDAMNAȚI PENAL ÎN ULTIMII ANI ! POLITICIENII ROMÂNI SUNT RUȘINEA EUROPEI !
    Mult mai multi politicieni din ministere, consilii judetene si locale sunt in anchete de cercetare penala.
    40% din populatie traieste in conditii de risc de saracie.
    O mare parte a populatiei este disperată și scârbită de marasmul moral, economic, social, politic.
    Multi oameni sunt abrutizați de sărăcie si aflați la limita supraviețuirii sunt înșelați prin manipulări abjecte. Conducerile judetelor si oraselor sunt organizate pe CLANURI DE INTERESE SI DE CORUPTIE.
    Guvernul conduce tara si tot el face si legile ? Parlamentarii sunt 588 ?
    De 25 de ani toleram hoti care au distrus economia si au jefuit tara aducand-o in marasm moral!
    Acestia sunt politicienii care ne conduc? Cei care fug cat pot de justitie si cei care fac legi pentru POHTA ce-au poftit ?
    Ce valori morale au respectat si aparat politicienii ? Cum au promovat cei care ne conduc dezvoltarea virtutilor morale pentru fiecare cetatean? Academician profesor Florin Constantiniu - "Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei"
    DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE ? SUNTEM RATATII EUROPEI ?
    O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE REFORMATĂ SI SCHIMBATĂ PRIN ORICE MIJLOACE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Democrația presupune să accepți părerea celuilalt și, implicit, votul, chiar dacă nu-ți convine. Klaus n-a convins la el acasă (n-a câștigat 2 județe, în afară de cele 2 cu populație majoritar maghiară, s-a impus la 120 de voturi diferență în Maramureș și la 2-3 procente în Bihor, Sălaj) , n-a convins în București și nu e vina decât a lui că n-a fost votat. Indiferent de rezultatele din turul doi, campania de până acum a lui Iohannis e demnă de pus la panou, la rubrica „Așa NU”.

    RăspundețiȘtergere