Social Icons

luni, 6 octombrie 2014

Invitație la lansarea Windows 10

Lansarea Windows 10 în România
   Microsoft România
General Manager: Cine-o mai fi Georgică


   Are plăcerea să vă invite la lansarea oficială în România a Windows 10, luni, 17 noiembrie 2014 (după al doilea tur al alegerilor prezidențiale), la sediul DNA, sau la Romexpo, în funcție de rezultatul alegerilor.
   Vă rugăm să confirmați prezența la eveniment prin intermediul încasărilor de numerar, la una bucată sacoșă de rafie, din conturile companiei Șpagalaos Softgate LDT din Cipru sau de la filiala acesteia din Bahamas. 

   Vă mulțumim anticipat pentru prezență și vă așteptăm la eveniment!
    

   Cu lacrimi în ochi, în 2008, Abramburica vota majorarea salariilor profesorilor cu 50%. După ani de luptă cu sistemul, reușise. În sfârșit, sistemul primea o smetie peste bot, iar nobila castă a făuritorilor de bac-picați își lua tainul, sau cel puțin, așa se dorea. A venit 2009, anul în care criza trebuia amânată până la alegeri, și a fost, și mândra castă a fost onorată cu o tăiere de minim 25% din salarii, alături de restul de bugetari. Exact ca-n bancurile cu Radio Erevan, mărirea cu 50% a fost, de fapt, o tăiere de peste 25%, deci, care va să zică, s-a luat, nu s-a dat, iar lacrimile de bucurie ale unora nu erau pentru mărirea de salarii, ci pentru confirmarea intrării unor sume în conturile de peste mări. 
   Secretul lui Polichinelle e mecanismul șpăgilor din ministerele post-revoluţionare. Brusc, presa se declară consternată de cuantumul șpăgilor dintr-un minister ce avea în fișa-postului mâna întinsă și demagogie goală pe tema subfinanțării. În ultimii ani, condamnările pentru corupție au evoluat de la cârnați și wc-uri chinezești, la câteva milioane, în cazul lui Fenechiu, mai apoi, la câteva zeci de milioane, în cazul Voiculescu, și acum, în cazul Microsoft, prejudiciul trece la clasa sutelor de milioane. Deosebirea între cazurile anterioare și cel de față e că, în acest caz, vorbim de o rețea de persoane de prim rang acuzate de fapte de corupție ce s-au desfășurat pe mai bine de un deceniu, și, ceea ce-i mai important, cu dovezi din conturile unor offshore-uri. Până acum, despre conturile din străinătate se vorbea la modul general. Acum, pentru prima dată, avem și ceva extrase de cont, îndeajuns să transforme miturile despre conturile din străinătate în realitate.
   Ministerele sunt niște căprării din care se mulg bani, mulți, nu de ordinul cârnaților și caltaboșilor. Orice proaspăt numit ministru știe în mare cam ce vacă de muls are pe mână și, de aceea, oricine vine după el va folosi mașinăria de șpăgi mai departe, fără mustrări de conștiință, încercând, pe cât se poate, să mulgă cât mai mult, pentru că viața e scurtă și nu se știe. Odată pusă la punct o mașină de spăgi, aceasta va funcționa fără limită de partid o lungă perioadă. Așa au luat ființă afacerile: Loteria Română, afacerea asfaltagiilor trans-partinici, Bechtel, cea EADS, afacerile cu energie, cele cu medicamente, cu lemn, etc. Dacă ai norocul să fii numit ministru, atunci, deși n-ai intrat încă în minister să vezi ce și cum, tu știi, în mare, cam ce afaceri ai în derulare deja. În rest, ai ca opțiuni să le derulezi fără probleme, să crești pretențiile, dacă tu crezi că cei de dinainte au fost papagali, sau pentru că s-a schimbat puterea și, odată cu ea, și viziunea vis-a-vis de dimensiunea șpăgii. Poți, de asemenea, să sporești angrenajul șpăgii, dând dovadă de creativitate, fie prin acte adiționale, fie prin noi contracte. Poți face multe, depinde doar de creativitatea de care dai dovadă.
   Politica selectării celor mai de soi sociopați pentru a fi urcați în fruntea ministerelor e specifică climatului post-decembrist. Doar un sociopat poate deplânge soarta elevilor înecați în latrine, a profesorilor înecați în datorii, a căzuților la bacalaureat înecați cu limba română, pentru ca mai apoi să semneze un contract, o prelungire de contract sau un act adițional ce îneacă tot sistemul deopotrivă.


2 comentarii: