Social Icons

duminică, 15 septembrie 2013

Când Roșia nu mai e Roșia

Roșia Montană schimbă România
   Au trecut două săptămâni de la începutul protestelor și tot atât de când am înțeles că banul îi face pe „câinii de pază ai democrației” să se comporte ca niște javre ordinare. România celor ce-au înțeles că dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să bați cu petul în asfalt pân-o auzi și socrul lui Ponta să-i transmită ginerelui, că de Daciana nu vrea să asculte, nu că i-ar fi zis aceasta ceva, devine pe zi ce trece tot mai îndepărtată de cei aleși acum un an, cu peste 65%, pentru a fi altfel decât cei de dinainte.
   Într-adevăr sunt diferiți de cei de dinainte, sunt infinit mai flămânzi, mai pe căpătuială după foamea îndurată din 2004 și, alăptarea la pieptul RMGC, chiar în condițiile de sfârșit de lactație, tot e mai bună decât nimic. Problema când ai peste două treimi din administrație centrală sau locală  este că e greu să-i saturi pe toți. Și-atunci ce să faci ca să-i împaci? Scoți țara pe tarabă și aștepți mușterii să se-nghesuie, iar de nu se-nghesuie, le faci discounturi de genul redevențe+participație+cianuri+ecologizare, toate pentru un pumn de bani, nu prea mulți la vedere și, mai mulți, prin Cayman.
   De-o săptămână, Doctorul ce nu-i mai doctor în drept, sau e, că nici el nu mai știe, și cu prezidențiabilul ce ne-a vârât până acum pe gât doar Fenechii și Mănesci cu fustă, stau pe posturi și se ceartă, chipurile, pe legea împinsă spre votare de liota amorfă de votangii din parlament. În același timp o șleahtă plătită de „mineri”, ce n-au mai minerit de mai bine de un deceniu, s-au blocat în subteran și stau acolo până se votează legea. Spre deosebire de Piața Universității, javrele de pază ale democrației s-au înghesuit la mină să ni-l arate pe hominis-cavernis-gold-pithecus, cum suferă el de umezeală accentuată în așteptarea unui loc de muncă și a unui iaz de cianuri ca bonus.
   În tot acest timp, în așteptarea votării sau respingerii pastilei albastre propuse de Morpheus Ponta, cei din piață s-au rărit, plictisit sau lehamisit de pistonarea votare-respingere și ignorarea mediatică, lucru mult așteptat de slugile Gold Corporation. Mai mult, scenariul are și unele ramificații ce se prefigurează de-aseară, de sâmbătă, și implică ceva capete sparte cu pulanul spre a termina cu protestele, că vine toamna, vin studenții și treaba se poate nasoli pentru Ponta și javrele păzitoare de democrație. Acestea au prefigurat acest scenariu catalogând ocuparea carosabilului de către protestatari drept „îmbrânceli cu jandarmii”.
   Aflat între două vacanțe, Crin se burzuluiește la Ponta că nu e de acord cu exploatarea și că Boc Supradimensionat (Ponta) e slujbaș la canadieni. Răspuns îi dă tata socru și-i zice ceva de genul „liberă ți-e calea, de nu vrei cu noi”, dar el nu-și ia viteză de la guvernare pentru că fără de fonduri și departe de guvernare s-ar putea să candideze la excludere din partid mai degrabă decât la prezidențiale. Tot acest tango e făcut pentru restul lumii, nu pentru protestatari, rolurile bad cop/good cop sunt o găselniță pentru câștig de puncte electorale, și atât.
   Acum când haitele își arată colții, javrele ce le alcătuiesc sfâșie tot ce se interpune între ele și pradă, prada fiind România cu noi toți.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu