Social Icons

joi, 9 octombrie 2014

Goe de la Statistică numără moravurile ușoare

Cât contribuie prostituția, contrabanda și traficul de droguri la PIB
   Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, Eurostatul i-a promis tânărului Goe, INS pentru cunoscători, să-l ducă la Amsterdam să vadă ce și cum stă treaba pe strada cu felinare roșii. Goe al nostru e mare figură.
Acum trei ani s-a apucat să numere populația României. Boc, prim-ministrul de la acea vreme, i-a dat pușlamalei circa 30 de milioane de euro pentru numărătoare. INS-ul, scuze, Goe, a luat banii și-a numărat. Și-a tot numărat, mai bine de vreo doi ani. Pe stradă a numărat doar o lună, în birouri, văzând că nu-i iese, a scos din burtă un milion de capete, după ce aceștia nu apăruseră niciunde în datele preliminare sau provizorii. Șirul de dat cu mucii-n farfurie a dlui Goe continuă de-atunci încoace fără prea multe urecheli. Acum câteva luni ne-a zis că suntem pe creștere economică, mamițica Eurostat l-a dojenit duios și l-a amenințat cu degetul ... arătător, nu mijlociu, deși ar fi meritat cu ăla. Ce a mai făcut d-l Goe de atunci, în materie de statistică, vom vedea sigur după alegeri, până atunci e bine să-l ignorăm, că poate se duce la culcare.
    Dar, uite că el nu vrea să fie ignorat, nu, el îi dă înainte cu creșterea economică. A și găsit de unde vine. Și ghici, de unde vine? ... (ăsta se vrea un moment de suspans). Vine de la tiriste, de la tiriști, de la drogați și de la vameșii corupți. Ce mai, de unde nimeni nu se gândea c-ar putea veni. Doar că, din creșterea asta economică pe bază de țigări de Cernobâl, rachiu de mobilă și dive de bancheta din spate, nu vine nici un ban. Care va să zică, atunci când ne gândeam și noi că se măresc pensiile din cotizația la buget a Getei - Fund Baban ... De unde? Sectoristul le-a luat-o înainte celor de la ANAF și i-a lăsat pe pensionari cu așteptările frânte. 
  Conform metodologiei celor de la INS, în calculul aportului la PIB-ul național nu intră traficul de persoane, deci sclavia sexuală, și vânzarea țuicii de contrabandă carmoliștilor la tejgheaua bombelor de cartier. E bine și așa, tot e ceva - am zis. Țac-pac, deschid pdf-ul! În fața ochilor mi se așterne o justificare de vreo șase pagini despre cum, ce și cine. Cine l-a pus pe Goe să: ia notițe de sub pat la Geta, să numere la bomba lui Costel contrabanda din paharul lui Giani Carmolitu` sau să vadă, la Obor, dacă se prinde Onțanu că norișorii de fum sunt radioactivi? Ei, bine, cine? Cum nu știți? Era ta`su, nu, de fapt era mamițica, scuze, Eurostatul. Cine alcineva trebuie să țină steagul sus, când ăia din instituțiile UE sunt ocupați cu măsuratul cozii babuinului de câmpie în goana sa pe străzile Buxelles-ului cu direcția metrou? 
  D-l Goe a executat indicațiile întocmai și i-a ieșit că, din droguri, alcool, țigări și cea mai veche meserie, s-ar aduna la PIB-ul pe anul trecut circa 1,799 miliarde de lei. Cifra ar fi echivalentă cu circa 0,29% din PIB-ul național pe anul trecut (631 mld. lei). Acum, ca să fiu și mai răutăcios, pot să spun că datele astea au picat la țanc pentru d-l Bulă, scuze, Goe, în sensul că poți adăuga un spor de contrabandă și portjartiere la vedere pe drumurile patriei la PIB-ul de pe trimestrul doi sau trei, atât cât să nu fii în recesiune tehnică. În felul acesta, Bulă, scuze, Goe de la Statistică cu diplomă încă în așteptare la Spiru, se scoate după alegeri, dar și înainte. El poate invoca că fetițele n-au prestat destul cât să ieșim din recesiunea tehnică sau că s-a ieftinit mustul și a scăzut contrabanda, sau, din contră, oricum, el se scoate. Finalul ne-o arată pe mamițica cum își pune mâinile în cap când vede mâzgâlelile lui Goe pe post de situație statistică.


                                                                The End


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu