Social Icons

joi, 8 mai 2014

Harvard, așteaptă-mă puțin, cât să fac un buget praf!

Bugetul și babele evazioniste
   La tarabele din Obor s-a dat alarma. Vineee!!! Fugiți!!! Cum cine?! Miss Harvard. E pe la Onțanu, la etaj, și-și rotește ochii de uliu finanțist scrutând zările și fumul de mici din piață să găsească băbuțele evazioniste din îndărătul verdețurilor de primăvară.
Le-a găsit și, val-vârtej, a ieșit din biroul eternului  edil de Pantelimon și Colentina, făcând să-i cadă din cuier cascheta de general dobândită cu greu după „n” ore de lins dosuri ce dau gradele precum grăunțele la găini.
   Cu ochii de răpitor ațintiți asupra prăzii, n-a băgat în seamă ditamai tirul de țigări Made in Cernobîl ce tocmai descărca la poarta de nord, exact lângă murături. Nici când lada cu whisky Made in fostul CAP de la Bășcăuți la ceas de noapte i-a căzut pe picior din tirul ce desărca la poarta de sud, cea cu răsaduri de primăvară si produse tradiționale fără bon fiscal, nu s-a oprit, ci și-a continuat elanul. A luat o cârjă rămasă în urmă de la o bătrănă ce-a luat-o la sănătoasa în direcția cimitirului Veselia din comuna Țepuiești dintr-un județ limitrof și a continuat cursa de urmărire a usturoiului evazionist. La câțiva metri în fața ei se căznea o uzurpatoare a bugetului să-și strângă taraba ca să aibă din ce trăi și a doua zi după taifunul fiscal cu certificat de producător de la Harvard. „Mare greșeală, mătușă! gândi taifunul. D-apoi ai matale părere cât jujitsu am băgat la Harvard? Am avut de ales între Metode și Tehnici de combatere a evaziunii și fraudelor fiscale și Jujitsu, pentru cei ce nu au chef de Metode și Tehnici de combatere a evaziunii și fraudelor fiscale. Ghici oare ghicitoarea mea, ca să citez din clasici, ce-am ales?”
   Gândurile îi fură întrerupte brusc de un reflex demn de luptele în cușcă dintre brazilieni și restul lumii și băbuța se făcu grămadă. Cu o priză strașnică pe braț o ridică și se îndreptă țanțoșă cu prizonierul evazionist spre poarta de vest, trecând printre tarabele cu chinezării, vânzătoarele de Viceroy și facturi și presa cu doi neuroni distribuiți aleatoriu. Din buzunarul șorțului evazionistei cu pensia suspendată de Boc, pe motive de fraudare a bugetului insuficient pentru colecția de Jimmy Choo a amantelor de demnitari, Miss Harvard, cu ore de Jujitsu la activ , scoate două bancote scofâlcite de cinci lei. Aha! Iată unde sunt finanţele ţarii! Babă nesimţită, să-ţi fie ruşine! Băbuței îi dădură lacrimile la gândul că diseară se va îmbuiba cu delicatesa - borș de ștevie, că doar ștevia nu i-au confiscat-o. Apoi continuă pentru presă: Așa se luptă cu evaziunea, cu câte-o babă pe rând!
   Dintre cei doi neuroni ai presei răsări și șeful, venit să aprecieze meciul de jujitsu, după cel jucat de el cu mingea de baschet și Ghiță pe post de jalon. Luă cuvăntul țanțoș ca un lăstun și, printre două trei fraze cu Băsescu și justiția-i aservită și cu meciul Rusia-Ucraina, ne aminti că se măresc impozitele pentru drepturile de autor, așa ca să ne învățam minte să nu mai avem idei proprii și pentru că banii din șorțul băbuței nu-s îndeajuns. Cum dracu să gândești tu, bă, mă sau „fă”? Au gândit alții înainte pentru tine, iar tu, tu doar trebuie să îi citezi fără sursă, fără ghilimele și fără rușine. La final o felicită pe Miss Harvard pentru reușită și exclamă cu siguranța unuia ce nu dă sursa citării: Așa se luptă cu evaziunea, cu câte-o babă pe rând!


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu