Social Icons

miercuri, 2 aprilie 2014

Despre Șova, parfumul incompetenței și autostrăzile de pe facebook

Harta autostrăzilor din România după Șova
  Legea lui Murphy conform căreia fiecare individ tinde să urce pe scara ierarhică până la nivelul său maxim de incompetență e validată de Dănuț Șova. Îi zic Dănuț, nu pentru că mi-e simpatic, ci pentru că involuntar mă gândesc că ar rima cu prostuț.
Dănuț de la transporturi, când are timp liber, și are, slavă Domnului, după câte „a realizat” până acum, deci privirea asta pătrunzătoare de creier murat ne dă panseuri de pe facebook despre cum și ce sau mai degrabă nu. Nu, nu se poate, nu, n-avem timp suficient pentru studii de fezabilitate, nu, nu i-am făcut un „catâr” (cum ar zice Zăvăranca)  lui Dragnea, nu, n-avem finanțare, nu, nu vom termina tronsonul la timp, și tot nu și nu până ajungi să te întrebi dacă băiatul ăsta mai are în dotare și alte cuvinte, că pricepere sigur nu, n-are.
    După ce a desenat cu carioca o hartă cu autostrăzi, mai acu` vreo două luni, și după ce și-a încasat două șuturi de la Dragnea și unul de la Oprișan, de-a venit a doua zi cu altă hartă pe care încă se cunoșteau urmele cariocii trasate c-o zi înainte, deci după toate acestea, baobabul ăsta altoit cu  corcoduș de Zăbrăuți, dă comunicate de pe facebook și ne zice că de la Pitești la Sibiu ... nu. Nu, că nu se poate, nu, pentru că asta e autocitatul său preferat, și nu, pentru că n-a găsit sau nu s-au făcut „docomentele”. Ce dracu` o fi păzit timp de vreo doi ani de zile de când îi curg mucii pe bucățile de autostrăzi ale patriei? Nu știu și sigur nici el „nu” știe. De la Pitești, toți șoferii vor sta la coada stației de teleportare pentru a se descompune la nivel atomic și a se rematerializa în apropierea Hermannstadt-ului, că doar țara are nevoie de legătură între Alexandria și București, cei de la Renault să facă bine să mai aștepte, că Șova dixit: „încă nu”.
   În noaptea în care fundul i-a devenit poligon de tragere, iar Dragnea exersa în poligon cu șutul, Dănuț se da de ceasul morții să găsească o justificare pentru autostrada lui Liviu. A căutat vechile drumuri romane și-a aflat că și alea traversau munții, exact pe valea Oltului pe la Turnu Roșu, a căutat drumurile turcești și și-a dat seama nu știe să citească tucește, știe doar trei cuvinte dintre care unul e „rahat”. A vrut să se lase păgubaș, dar salvarea i-a venit de la UE. Cică, pe undeva prin anii `90, când ăia de la Bruxelles căutau o lună România pe hartă, că n-o vedeau de zâmbetul răvășitor a lui Iliescu, ar fi trasat cineva, nu se știe cine, un drum prin sudul României. Probabil cel ce l-a trasat avea miopie sau un liner mai gros. Dar mai contează? Ete justificarea!
   La început de an, după harta expusă și reexpusă a doua zi, am zis că băiatul e încă mahmur și trebuie să-i mai acord o șansă, dar după comunicatele ce așteaptă like-uri pe Facebook și care cântă același refren dogit - „Nu”, îmi dau seama că am de-a face cu un caz patologic de prostie. Prostia e molipsitoare și tot guvernul suferă acut de ea cu tendință vădită spre cronicizare. Nu știu dacă s-au molipsit de la Șova sau Dănuț s-a molipsit de la ei, dar la hora neghiobilor participăm cu de-a sila, fie la pompele de carburanți, fie la cozile de prin munți, fie la traiul ce se scumpește pe muzică de „Nu”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu