Un filozof bahamez spunea odată, după o lungă cugetare, îndeajuns să termine toată iarba din Caraibe, că „lumea de dincolo de lagună se împarte în două: sinecuriști ce primesc și sinecuriști ce prestează în așteptare”.
N-a apucat să se dezvolte bine dosarul Microsoft în media că, ce să vezi, din filele dosarelor se ițesc ca ghioceii numele marilor antreprenori din IT-ul românesc.
N-apucai să mă leg la șiret că și văd pe ecrane cum Antivirusul atacă fără menajamente și pudoare plajele virgine din Bahamas, singurele virtuoase, probabil, de prin zonă. După ce-am terminat de legat și-al doilea șiret, aflu dintr-un comunicat al dlui Talpeș - patron de Antivirus și arogant în emisuni cu Apprentice de doi lei la emisiunea Arena Leilor - că el nu, niciodată, și dacă da, doar puțin. În rest ... Bagă, bă, reclama aia! Și de-atunci liniște, plaje bahameze și mândria de a fi contemporan cu Antivirusul.
Ion, Gheorghe și Vasile - trei filozofi autohtoni - aminteau în lucrarea lor „De la facerea Lumii până la Antihrist sau Antivirus”, ceva de genul ăsta, că nu mai rețin exact să vă spui. Deci, cei trei aminteau de o zicală a regelui Dromihetes (un fel de antivirus primitiv al nostru în lupta cu malwarii macedoneni ai lui Lisimah), care, atunci când cugeta, apăi cugeta, nu șagă, și spunea: „Ciobanului care fură pâinea dascălului să i se aplice cinzeci de bice la popoul gol și nu care cumva să fie iertat doar pentru că face brânză bună!”. Așadar, observăm cum acum 2300 de ani Dromihetes gândea mai corect decât fripturiștii presei de astăzi.
Urmașilor lui Dromihetes le place mult relativizarea, nu că ar înțelege-o, dar o aplică instinctual în funcție de situație. Așa se face că toată lumea îi plânge de milă lui Gică Popescu, deși a dosit bani și a recunoscut asta, înapoind o parte din ei, cât a crezut el de cuviință. Dar pentru relativismul cotidian ce-și consumă shaormele, își bea berica, și râgăie seară de seară la Capatos, pentru el, Gică al nost e nevinovat pentru că ... e simpatic, mai simpatic decât restul de penali din fotbal și, ce-i mai important, lui i s-a cântat imnul, domnule, de-atâtea ori.
Pe acest lucru se bazează și dl Talpeș, pe filozofia de sculer-matrițer a lui Nea Trașcă - „Dai în mine? Dai în fabrici și uzine!”. Și, pe urmă, ne zice: De unde o să mai audă bahamezii de Antivirusul inteligenței românești? România e despărțită de Bahamas doar de un ocean, dar, ca mentalitate, după dl Antiuvirus, suntem vecini gard în gard. De Antivirus au auzit 500 de milioane de cetățeni ai lumii, de Microsoft, și mai mulți, în schimb, de scandalul ce le leagă pe cele două pe tărâmul lui Dromihetes, de vreo lună de zile, niciun pâs. Avea dreptate filozoful zimbabuian Uga - Ciaka - Kaka - Mungu - Momo - Kaku când spunea: „Învățătura e o banană pe care ți-a mâncat-o altcineva, dacă trăiești în lumea a treia”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu