Pages

joi, 30 mai 2013

TVR, CFR și OLTCHIM, tripleta de aur a datornicilor din economie

TVR,CFR Marfă,Oltchim - evoluția profitului în perioada 2003-2012
    În lume românii se mândresc cu tripleta Nadia, Năstase și Hagi. Cu Hagi se mândresc mai mult pe la turci și mai puțin în lumea-ntreagă. Dar nu asta e important, ci faptul că românii, deși n-au contribuit cu nimic la performanțele sportive ale celor trei sus-enumerați, se simt mândri de ei. Atât de mândrii încât participă activ prin umflarea pieptului, urmare a inhalării de aer înmiresmat cu laude obținute de cei trei la diferite evenimente ce au mai mult sau mai puțin legătură cu sportul.

marți, 21 mai 2013

Cât de productivi suntem noi și cum sunt vecinii?

             
Pib-ul pe cap de locuitor în România și la vecini   Găina vecinului pare curcă. Așa spune un proverb neaoș ce încearcă să sintetizeze percepția descendenților lui Traian&Decebal față de vecinii lor.
   Plecând pe calea percepțiilor carpato-danubiano-pontice întâlnim o serie de mituri, unele din vremuri socialiste sau mai vechi, altele de dată mai recentă, mituri ce statuează că sârbii și maghiarii sunt mai harnici și, în consecință sunt mai bogați decât românii.

marți, 14 mai 2013

Petrom în ultimii 13 ani


   Sănătatea unei economii este dată nu numai de dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, ci și de capacitatea acesteia de a  crea și susține companii mari, companii ce pot constitui fundamentul expansiunii economiilor naționale în perioadele de creștere și, totodată, pot rezista la presiunea exercitată de climatul recesiunii, asigurând, în același timp, o sursă sigură de venituri atrase la buget. 

joi, 2 mai 2013

Evoluții pe piața vinului

Evoluția cifrelor de afaceri și profiturilor producătorilor de vin între anii 2009-2011
   Piața vinului își revine greu după scăderile înregistrate la nivelul întregii industrii, scăderi de la 450 - 500 milioane de euro în anul 2008 la 400 milioane în anii 2009 și 350 milioane în 2010.