Pages

duminică, 27 mai 2018

Se face un an și jumătate de când primarul României a revoluționat traficul din capitală

Top 3 cele mai mari realizări ale primarului României
   În mai puțin de două săptămâni, noi, bucureștenii, vom sărbătorii doi ani de când ne-am pricopsit cu cel mai bun primar din țară, ce mai, Primarul României.

   În șase luni de când a fost aleasă ca primar, Gabi Firea a revoluționat traficul din București, într-un an și ceva a blagoslovit cel mai mare holding de srl-uri din administrația locală și în doi ani a consolidat cel mai bun sistem de avertizare antifurt din toate capitalele lumii. Nu înțelegeți? Să mă explic în ordine inversă.

   Dacă nu știați, Bucureștiul e singura capitală europeană în care ai ocazia ca, în condiții de trafic normal, să auzi cum pășește cineva pe cealaltă parte a străzii. De ce? Pentru că dalele de granit cu care e pavat Bucureștiul în zonele centrale fac un zgomot asemănător lui Sinan Pașa când da asaltul pe podul de lemn de la Călugăreni în filmul Mihai Viteazul. Șase din cinci dale ale pavajului din centru capitalei sunt independente și te anunță că sunt așa când calci pe ele. Ce sistem mai antifurt se poate vreodată inventa de cineva și să fie mai eficient decât pavajul din zonele centrale ale Bucureștiului? Niciunul, niciodată. 
    Invenția trebuie musai brevetată la Geneva, repede, până nu ne-o fură cineva și se alege cu vreun Nobel pentru fizică pentru descoperirea dalelor cuantice sincrone, ce se bălăngăne sau crapă când calci pe ele, și, în același timp, te anunță când se apropie cineva din spate sau de peste drum, totul pe fondul unui cor de bocitoare ce regretă meseriașul român expat în Spania sau Italia, unde predă lecții de pus dale mișcătoare.

   D-na primar al României a absolvit ASE-ul și se vede. Știe să delege responsabilitățile, iar pentru a ne demonstra această abilitate managerială, a născut un lung șir de srl-uri care să se ocupe de toate. Ea doar trebuie să meargă să taie „pamblica”, vorba unui confrate agramat de partid. E o chestiune de timp până când se va înființa un nou srl la primăria generală care să se ocupe și de operațiunea tăiatului de „pamblici”. Dacă nu înțelegeți, să vă explic pe scurt: bucureștenii au votat un primar și un consiliu general, care, la rândul lor, au votat înființarea mai multor srl-uri conduse de sinecuriștii de partid, iar aceste srl-uri se vor ocupa de administrarea urbei. Întrebare: Ce dracu` mai fac primarul și consiliul? Răspuns: Da.

   De un an și jumătate, în București poți să faci zig-zag cu mașina între benzi, pentru că la orice oră, ca urmare a revoluției în transportul public făcută de dna primar al României, ai la dispoziție două trei - benzi de circulație și, astfel, poți alege să faci dacă vrei și drifting de-a latul bulevardelor. Autobuzele vin în stație din minut în minut, iar tramvaiele și troleele nu mai put a pișat, ci miros a iasomie. Noua generație de cicliști, născută din voucherele dnei Firea, e precum stolurile de păsări migratoare pe pistele nou create de revoluția transportului public.
   Bucureștiul, în șfârșit, respiră. Mulțumim, dna Firea!

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu