Pages

luni, 8 mai 2017

Topul statelor UE după numărul de turiști în 2016

Topul statelor UE după numărul deînnoptări de turiști în 2016
   Datele Eurostat pentru anul 2016 ne arată că România e pe locul 15 în privința numărului de sosiri de turiști în structurile de cazare, cu un total de 10,9 milioane. E probabil ca acest loc să se modifice, odată cu publicarea datelor pentru Belgia, Irlanda și Luxemburg. 

   Dacă în privința numărului total de sosiri de turiști suntem pe locul 15 din cele 25 de state membre UE ce au publicat datele pentru anul trecut, în privința numărului de sosiri de turiști străini suntem pe locul 18, fiind devansați de vecinii bulgari și unguri (vezi harta din imagine). În România, un turist a petrecut anul trecut  în medie 2,32 nopți într-o structură de cazare. Media scade în cazul turiștilor străini care ne-au vizitat țara anul trecut, aceștia petrecând 1,95 nopți în medie în strucuturile noastre de cazare.

   Cum arată topul statelor membre UE după numărul de turiști în 2016?

   Germania este țara cu cele mai multe sosiri de turiști în structurile de cazare în 2016, conform datelor Eurostat (165,8 milioane - vezi harta din imagine). Franța și Spania sunt statele de pe locurile doi și trei, cu un total al numărului de sosiri de turiști în structurile de cazare de 157 și 123 milioane. Top 5 e completat de Italia și Marea Britanie, cu 113 milioane, respectiv 105 milioane de sosiri de turiști.
   
   În ceea ce privește sosirile de turiști străini, topul se schimbă. Primul loc, cu un total de 61 milioane de sosiri de turiști străini în structurile de cazare, e ocupat de Spania. Locurile doi și trei sunt ocupate de Italia și Franța, cu 53 milioane, respectiv 45 milioane de sosiri de turiști străini. Germania (35 milioane) și Marea Britanie (26,8 milioane - vezi harta din imagine) ocupă locurile patru și cinci în acest top.

  Cum arată topul statelor UE după numărul de înnoptări de turiști în anul 2016?

   Spania a înregistrat anul trecut un număr de 453,7 milioane de înnoptări de turiști în structurile de cazare, ocupând prima poziție în topul statelor UE după numărul total de înnoptări. Franța (399,7 milioane înnoptări), Italia (396,8 milioane) și Germania (389,3 milioane - vezi harta din imagine) sunt statele aflate pe următoarele poziții. La ceva distanță, pe poziția cinci în acest top, urmează Marea Britanie, cu un număr de 295,6 milioane de înnoptări.

   Topul statelor UE după numărul înnoptărilor de turiști străini ne arată o Spanie care domină acest top. Anul trecut, în Spania s-au înregistrat un număr de 294 milioane de înnoptări ale turiștilor străini. La distanță, urmează Italia (196,6 milioane de înnoptări de turiști străini), Franța (123,2 milioane), Marea Britanie (119,4 milioane) și Austria (83,4 milioane), care  a reușit să devanseze Germania (79,9 milioane - vezi harta din imagine) în acest top.

   Cum arată topul statelor după durata medie pe turist pretrecută în spațiile de cazare?

   Malta (5,54 /nopți turist), Cipru (5,52 nopți/turist) și Croația (5,04 nopți/turist) sunt statele cu cele mai lungi durate medii pe turist din anul 2016. Dintre statele cu un număr mare de turiști, cele mai lungi durate medii pe turist s-au înregistrat în Spania (3,68 nopți/turist) și Italia (3,5 nopți/turist).
   
   Cele mai lungi durate medii pe turist străin s-au înregistrat în Cipru (6,26 nopți/turist), Malta (5,87 nopți/turist) și Croația (5,26 nopți/turist). Spania (4,81 nopți/turist) și Marea Britanie (4,46 nopți/turist) au înregistrat cele mai lungi durate medii pe turist străin dintre statele cu un număr mare de turiști.

   Vecinii noștri, bulgarii, au o durată medie pe turist străin de 4,77 nopți, iar maghiarii au înregistrat anul trecut o durată medie pe turist străin de 2,61 nopți. Durata medie înregistrată la noi, de 1,95 nopți pe turist străinne poziționează pe penultima poziție dintre cele 25 de state despre care avem date. În urma noastră e doar Letonia, cu 1,93 nopți pe turist străin. 

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu