Pages

joi, 19 ianuarie 2017

Dacă vrei să faci o mârlănie, acum e momentul propice

Acum e momentul potrivit pentru ordonanța de grațiere
   PSD-ul n-a fost votat de susținătorii luptei împotriva corupției. Nu discut dacă lupta împotriva corupției e pe bune sau e o răfuială între diferitele grupări de interese. 

   Dragnea știe că votantului PSD nu-i pasă de corupție, iar orice tentativă de a modifica legislația pentru a face scăpate niște personaje condamnate, printre care se numără și el, va fi chiar aplaudată de propriul electorat.  Moment mai bun decât acesta nici nu putea visa.

   Bucureștiul e înghețat, ceea ce reduce considerabil numărul eventualilor protestatari. Guvernul e la început de drum, iar măgăria ce se pune la cale va fi dată uitării peste câteva luni. 

   SRI-ul e sub asediu, la fel și DNA-ul. Ambele instituții suferă la capitolul imagine după declanșarea serialului de dezvăluiri al lui Ghiță. Mai mult, cel văzut ca fiind sforarul șef, dl Coldea, a fost tras pe linie moartă. În consecință, mobilizarea de pe rețelele sociale, la care în trecut puneau umărul din greu și serviciile secrete, e mult diluată la momentul actual. 

   La Înalta Poarta, America, se schimbă garda. Asta înseamnă că actualul ambasador în România al SUA e cu bagajele făcute. Mai mult, date fiind contrele între noul președinte american, Trump, și serviciile secrete din SUA, e foarte posibil ca schimbările din CIA să vizeze și centralele din restul lumii. Așadar, ochiul vigilent al fratelui cel mare e adormit și, dacă e să cauți un moment prielnic pentru a-ți face de cap, atunci acesta e.

    Să recapitulăm: electorat imun la tentativele PSD de a stopa lupta împotriva corupției, ger care taie cheful de a ieși la proteste, SRI decapitat și DNA pus în dificultate de scandalurile plagiatului și cel al dezvăluirilor lui Ghiță, ambasador american pe picior de plecare și centrală CIA ce nu face nimic până nu se clarifică treburile cu noua administrație de la Casa Albă. Așa arată contextul perfect pentru a face legi și ordonanțe cu dedicație pentru actuali și viitori condamnați. 

   Dacă aș fi Dragnea, mi-aș lua liber și i-aș pune pe băieți să facă ce trebuie făcut pentru a mă face scăpat de condamnări prezente și viitoare. Așa a și făcut. La întoarcere în țară o va face pe miratul atunci când întrebările vor fi agasante. Se va vorbi două - trei săptămâni și după aceea se va uita. 

   Amânarea ordonanței de urgență de ieri e doar o retușare minoră a planului. Fereastra prielnică de acum mai poate ține câteva săptămâni, dar nu mai mult, pentru că afară se încălzește, iar SRI-ul va avea un adjunct nou. Ce nu se discută, e faptul că ordonanța de grațiere, dacă se referă la momentul faptelor și nu la cel al condamnării definitive, o poate scăpa și pe dna Iohannis de viitoare neplăceri penale survenite din matrapazlâcurile imobiliare ale familiei prezidențiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu