Pages

vineri, 30 decembrie 2016

Copii cuminți, pe placul lui Moș Securilă

Securitatea n-a murit
   Statul de Drepți e o noțiune ce include un careu aliniat, în fața căruia, țanțoș, cu mâinile la spate, lăsat puțin pe călcâie, stă un plutonier burtos, roșcovan și bătrân, foarte mulțumit de sine și de obediența careului din fața sa. E Moș Securilă. 

   În careu, cu priviri de pui de Gostat cuminți, stau perfect aliniați politruci, primărași, șefuleți, condeiași, lupi tineri, gata să intre în pâine la primul semn al burtosului. Cine mișcă în front, dă o tură sau mai multe la gheazeu sau, și mai rău, la BD-u. Are grijă de asta organul de partid sau pulanul de DNA. 

   Votul în Statul de Drepți are menirea unui sondaj de opinie. Îl citești și te consideri informat. Dacă lui Moș Securilă nu-i convine, poa` să fie „sondajul” cu 90%, că tot cum vrea mușhii lui se face. Imaginează-ți un joc de poker, în care prinzi o mână excelentă de careu de ași. Plusezi la maxim pentru că știi că grămada de marafeți n-are cum să aibă alt destinatar decât buzunarul tău. La final, când se dă cu sec, Moș Securilă te anunță că, de fapt, tu joci șeptică, iar el e la deschidere, are doi de șapte și doi popi. Ghinion. Din martie 1990 încoace, de la reinventarea lui Moș Securilă, noi jucăm un poker perpetuu, iar la final aflăm că jucăm șeptică, iar decarii, așii și potul de pe masă iau calea buzunarelor lui Moș Securilă sau a vreunuia din careul său perfect aliniat. 

   Noua propunere de premier a PSD-ului e un lup tânăr cu un traiect politic perfect. Prea perfect. Relația sa cu Moș Securilă a durat foarte puțin, cât un curs de reorientare profesională făcut la academia Agenției județene pentru ocuparea forței de muncă. Perfect, prea perfect. Ce e interesant nu e cursul la Academia docentului Oprea, ci faptul că tânărul lup a activat în Comisia de control a SRI. Acolo își face veacul tot careul lui Moș Securilă. Tot bla-bla-ul de justificări a cursului scurt la Oprea Academy nu prea are efect decât dacă ai creier cât cei din careul lui Moș Securilă. E ca și cum ai fi făcut pușcărie câțiva ani și ți-ai justifica statutul de nepușcăriaș prin faptul că recent ai primit o amendă penală, iar amenda nu înseamnă pușcărie.

   Mentorul Dragnea ne arată de ce le-a supravețuit și lui Geoană și lui Ponta. El a știut când să nu iasă din careul lui Moș Securilă. A făcut greșeala să iasă odată și era să plătească cu BD-u. A învățat lecția și nu mai repetă greșeala. A venit cu un exotism, așa, la harneală. N-a mers, pentru că așa și trebuia, iar acum se joacă asul după reguli chiar de șeptică. Moș Securilă e mulțumit, are un careu plin cu copii cuminți. La mulți ani, România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu