Pages

duminică, 24 aprilie 2016

Cu suspendare și cu dispensă de la partid

Mare câștigător al condamnării lui Dragnea e PSD-ul
   Noaptea cuțitelor lungi de la PSD l-a lăsat pe colegul lui Mihai Viteazul fără nasturi la pantaloni. Ținându-și nădragii cu ambele mâini, n-a putut să pareze șuturile în fund luate de la partid. La final, a sfârșit mai știrb ca Sinan Pașa, iar partidul a rămas la status quo-ul original, acela de adunătură imundă, incapabilă „să întineze idealurile” stalinismului.

   Zgonea se visa un cârmuitor de partid cu patalama de seralist, când visele i-au fost curmate de realitatea doctă a proverbului congolez „Mai bine cu un pușcăriaș, decât cu un idiot”. Pentru PSD, electoratul e ceva ce ai tot timpul în buzunar, oricâte porcării ai face, oricât de penal ai fi, cele 30% - 40% sunt o constantă. E trist că așa o cloacă ce nu dă doi bani pe propriul electorat, nu are alternativă. 

   Marele câștigător de pe urma condamnării lui Dragnea  e PSD-ul și nu PNL. Făcând zid în jurul lui Dragnea, baronii devin mai puternici. Centrul partidului devine, prin această condamnare, o anexă a lui Oprișan. PNL-ul, această struțo-cămilă fără struț și fără cămilă, doar în căutare de candidați, crede că marchează puncte. Alinutza și Vasilică visează, ca și Zgonea, că vor călări politica de pe o șa confortabilă de procente, îngroșată de dezamăgiții PSD. Cei doi, împreună cu Zgonea, jocă în filmul Tăntălăii și Gogomanul, neînțelegând nimic din ceea ce se întâmplă în jur. 

   Electoratul PSD nu e dezamăgit de Dragnea, ba, mai mult, pentru că mai toți au votat la acel referendum, văd în condamnat o victimă. Dragnea e un fel de Băsescu din fimele „Dragă Stolo” și „Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!”. La alegeri, PSD-ul, dacă nu se bagă și al doilea tur de scrutin, va defila. Rezultatul de la urne va fi catastrofal pentru Alinutza și Vasilică care, cel mai probabil, în seara alegerilor, vor veni cu un nou candidat la București. 

   De la Cotoroceni, Iohannis, președintele nostru ce vede condamnarea din ochii altuia, dar nu-și vede ditamai bârna penală din casa pierdută, îi dă sfaturi lui Dragnea să se retragă. „Frățioare, păi nu erai și tu pe-atunci pe la referendum cu Dragnea în combinație? Nu erai tu tehnocatul de serviciu propus ca premier? Știu, n-ai furat voturi ca Dragnea, dar la referendum erai de aceeași parte a mocirlei ca și condamnatul. Unde mai pui, că el a furat voturi, iar tu ai furat o casă. Parcă tu ești mai penal.” - Așa pune problema românul agasat de tehnocrați și de candidaturi de primari la capitală.

   În România, partidele au reușuit să devină niște mecanisme fără busolă ce se mișcă haotic de la un stop-cadru la altul. Între două stop-cadre, la DNA se mai pune de-un dosar. La genericul de final, va rula o lungă listă de penali încheiată cu un rânjet de pisică din Alice în țara minunilor, ce se evaporă, așa cum s-a evaporat totul în țara asta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu