Pages

duminică, 17 ianuarie 2016

Ciocoii vechi, noi și tehnocrați

Granița insesizabilă dintre ciocoism și tehnocrație
   Stradă, școală și spital, pentru noi, dacă s-o putea, casă, masă, leafă, mașină de serviciu, avion de serviciu, pentru tehnocrat, pentru că se poate. Politica altfel e, de fapt, aceeași Mărie cu altă pălărie. Întrebare: de ce primești o casă de la stat, dacă mai ai una? Răspuns: pentru că niciodată nu-i destul.
   La învestitura Sfintelor Moaște Tehnocrate, nu mă așteptam la nimic bun. Toată aura de competență din jurul unor politruci de Bruxelles, în mare parte purtători de grade autohtone sau ale surorii noastre mai mari, nu-i pot păcăli decât pe cei ce vor să se lase păcăliți. Am văzut cum s-au comportat lingăii cu deontologia și pana în erecție față de zeița Jimi Choo-urilor din politica românească - Elena Udrea. Atâta timp cât curgeau banii la B1, Evz, ZF, zeița putea să-și scrie singură articolele de laudatio, putea să pună vigulă după punct sau între subiect și predicat de câte ori voia mușchii ei. Asta e starea naturală a presei din România - dai un ban, dar stai în față.

    De ce ar fi diferită situația în prezent? Nu e. Cei de la Realitatea au făcut febră la limbă de când a venit tehnocrații, doar, doar, s-o rezolva cumva cu datoriile. Nu sunt singurii. Alții, cum sunt cei de la Digi, o fac din ordin de servicii, scuze, de serviciu. Oricum, asistăm la un concurs de pupat extrem al popoului de tehnocrat. La așa concurs, așa comportament. De ce să nu-și ia casă moca dacă se poate? Ce dacă are un milion de euro în conturi și o locuință în București dna Cristina Palmer? Strică să mai primești ceva? Nu. Dragoș Tudorache are și el locuință în București, dar obrazul de tehnocrat cu cheltuială  se ține. Se știe!
   De la venirea la Palatul Victoria, dl Cioloș ne-a arătat că tehnocrat înseamnă să primești cabinetul în plic. Când deschizi plicul, din el îți sar în față manechini în chiloți și tufe de Veneția în materie de justiție. Ne-a mai arătat că toate relațiile sale de la Bruxelles valorează fix cât o ceapă degerată atunci când Merkel îți zice că intri în Schengen când o să-ți rezolvi problemele din justiție. Până atunci, în Schengen intră doar tot Orientul Mijlociu. Toate aceste realizări ale dlui Cioloș ar trebui să ne edifice asupra capacităților sale. Francezii l-au vrut la agricultură pentru că aveau nevoie de unul ca el, executant bun, cu idei proprii puține. Bănuiesc că și pe funcția de comisar a primit în plic ce trebuie să facă. A făcut și uite așa s-a născut un mit, mitul tehnocratului ce ne salvează de locuințele RA-APPS rămase neocupate, de dna Guseth, după ce tot el a propus-o pe funcție, de discursurile lui Iohannis de la Bruxelles, de vreme ce se duce el în locul președintelui, iar președintele are timp suficient să-și planifice următoarea vacanță. Slavă Domnului că vă avem, dle Cioloș! Vă mulțumim că existați, dna Palmer! Să ne trăiți mulți ani fericiți în noua casă, dle Tudorache!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu