Pages

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Culmea serviciilor secrete - să crezi că Franța are așa ceva

Culmea serviciilor secrete - să crezi că Franța are așa ceva.
   Gastronomia franceză e înscrisă în patrimoniul UNESCO. Serviciile secrete franceze ar trebui înscrise în Almanahul Idioților Cronici. Franța nu-și poate proteja cetățenii, dar poate închide circulația pe străzi. Dacă vin teroriștii, stăm închiși în case. Nimic nu zboară sau circulă, decât băieții cu Kalașnikoave și centuri detonatoare.
   N-au trecut decât unsprezece luni de la ultima demonstrație de incompetență a serviciilor secrete franceze. Acum avem o nouă mostră. Soluția găsită e să închizi o țară, să nu mai circule nimeni. Mâine, soluția va evolua către un nou marș tembel de solidaritate și condamnare a abstractului Terorism. Zero, niciun cap căzut sub ghilotină. Vinovatul principal e ... Terorismul - acea noțiune abstractă, folosită ca scuză pentru a acoperi, într-un mod cât se poate de franțuzesc, rahatul.
   Terorismul abstract, materializat prin idioți ce omoară oameni, e de vină pentru că niște servicii secrete eșuează lamentabil, de fiecare dată, să înțeleagă ce se întâmplă în propria ogradă. E a doua oară într-un an, a treia, dacă punem incidentul din august cu soldații americani. Franța devine un parc în care orice idioțel își ia Kalașnikovul și iese la Vânătoare de oameni. Suntem într-un film la fel de prost ca și cel făcut de Van Damme, doar că, de data asta, producătorul e chiar statul Francez. Toată lumea trimite condoleanțe, iar de la Elysee nu se aude de nicio demisie. Fanfaronul din fruntea acestui stat declară război ... Terorismului. Terorismul face pe el de frică. Lumea aplaudă. Oau! Ce măsură!
   După atentatele din ianuarie, solidaritatea a îmbrăcat forma grotescă a populismului. Nu poți mărșălui, așteptându-te ca cimpanzeul cu cartuș pe țeavă să fie demoralizat de solidaritatea ta. Același efect îl obții când îi reciți din Goethe unei curci. Atunci, de ce? De ce Merkel, Hollande și alți șefi de state au mărșăluit după atentatul de la Charlie Hebdo? Pentru cine? Pentru neamţul, francezul, belgianul, etc., ce nu visează la Califatul Europa. Ok, ce a făcut Francois pentru francezul fără apucături de terorism? Nimic. Acum, ca și în ianuarie, francezul e lăsat în voia sorții de un fanfaron iresponsabil. A dat mai mulți bani la servicii, iar serviciile au livrat un Charlie Hebdo cu steroizi. După așa boacănă, soluția aleasă e să îi închizi pe francezi în propriile case, sub mese, cu pătura pusă în cap, până te trezești din knockout.
   Cred că Franța va mai suferi knockout-uri de genul acesta, dacă nu-și schimbă papițoii din fruntea statului și din sevicii. Nu contează câte amenințări vor profera la adresa Terorismului cei de la Pslatul Elyzee, câtă vreme băieții cu Kalașnikoave și explozibili zburdă pe sub Turnul Eiffel.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu