Pages

vineri, 5 iunie 2015

Noua carte a lui Iohannis - Hai, Ponta, fă pași!

Wind of change?
   La Palatul Victoria a început să bată vântul schimbării. S-ar putea ca acest vânt să umfle pânzele nesimțirii lui Victoraș, propulsându-l pe talazurile disperării PNL. Oricât de antipatic ne-ar fi Victor, și ne e, nu poți să nu observi că însăilarea DNA-ului e cusută cu ață albă.
E ceva de speriat, fiindcă se crează un precedent în care un premier e chemat la DNA pe motiv că are amici corupți și că e probabil ca el să-l fi angajat pe unul din amici în contul unei datorii, sau ceva de genul ăsta. După asta, tam-nesam, Mutulică de la Cotroceni, pe care, de altfel, l-am votat ca să nu iasă Ponta, ne ia de proști și cere demisii pe motiv de onoare. Care onoare?
   Două aspecte sunt aici de discutat:
Unu - Victoraș nu s-a încurcat niciodată în sintagme de genul onoare, integritate, respectabilitate.
Doi - care premier post-revoluționar n-a avut amici penali?
   Forcingul ăsta de dimineață al DNA pute de la o milă a făcătură. Dacă până ieri mi se părea că Ponta trebuie să dispară în WC-ul istroriei, acum, îmi dau seama că rămânerea lui e un fel de „ba, pe-a mă-tii!” la adresa unora ce cred că pot face ce doresc, cum doresc, și când doresc cu un drapel de anti-corupție în mână. Asistăm la o poză de culturism cu dublu bicepși- spate-fesieri, în care DNA-ul ne arată că fesierii bine lucrați sunt pentru pupat și nu pentru admirat. Ponta trebuie să plece, dar să plece ca urmare a jocului democratic și nu a unor combinageli de doi lei ale Codruței. 
   Amuzant e că aud că se dă sfoară în țară ca să se adune baronetul PSD. Care baronet? Ponta cheamă la luptă și vrea să ia cu asalt porțile Cotroceniului. Problema e că s-ar putea ca, în fața porților, să se trezească doar el și cu România TV, iar cei de la Guiță TV să fie acolo din întâmplare, așteptând învierea Marioarei Zăvăranu. Victoraș a vrut să rămână singur în partid și visul i s-a împlinit. A mai vrut să ne facă un circuit de viteză pentru Formula 1, și, acum, s-ar putea să-și ia doar viteză cu, sau fără, Formula 1. Nu trebuie să-i plângem de milă, Victoraș și-a făcut-o cu mâna DNA.
   Cade Ponta, vin Blaga, Gorghiu și Predoiu - tridentul lui Iohannis. Pe lângă ei, tăcuți, vor veni Oltean, Anastase, Boagiu, Videanu, Berceanu și alte sute de indivizi de teapa lor, cu nimic mai prejos decât cei din PSD. Tridentul lui Iohannis va deveni treptat o sulă, reprezentată de demoazela Gorghiu, cu care îi va împinge încet spre DNA pe Blaga, Predoiu și zestrea lor din PDL. La final, ne vom trezi cu un partid prezidențial, un PSD decapitat și, probabil, cu încă un roman - „Hai, Ponta, fă pași!”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu