Pages

miercuri, 18 februarie 2015

Sunt celebră, scoate-mă de aici!

Adevăratul motiv al plasării în arest la domiciliu a Elenei Udrea.
   Spaima trăită de instanță la gândul redecorării celulei de arest trebuie să fi fost salvarea lui Udrea. Chestorii din poliție erau deja asaltați de oferte venite din partea dnei Udrea pentru lansarea unui logo al Poliției Penitenciarelor.
O frunză cu girofar, caschetă și ditamai pulanul era echivalentul a 1 milion de euro, de fapt, 1,1 milioane de euro, dacă ținem cont de drepturile de autor percepute de Minunea din Pleșcoi.
   După frunza cu pulan, scenariul ce-i înspăimânta cel mai tare pe chestori era posibilitatea unei telescaun între celula lui Pinalti și cea a lui Udrea, totul la  prețul de chilipir de vreo zece milioane de euro, deci 11 milioane, dacă includem zeciuiala. Perspectiva înspăimântătoare a bugetului alocat penitenciarelor, precum și certitudinea că, odată cu „investițiile”, se va opera o nouă tăiere cu 25% a salariilor, au determinat conducerea arestului Poliției Capitalei să transmită Instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție următoarea telegramă: „Pericol iminent - Stop! - Elena Udrea dă iama în buget nostru - Stop! - Urmează bugetul vostru - Stop! - Vă rugăm să luați măsuri, până nu e prea târziu - Stop!”.
   Elena Udrea e celebră și instanța a a fost nevoită să constate că trebuie neapărat scoasă dintre ploșnițe. Cer scuze fostelor angajate ale lui Sârbu, colege de celulă cu Udrea, nu m-am referit la ele când am zis de ploșnițe. În urma ei s-a lăsat liniște și planuri de renovare în stadiu de studiu de impact, atribuite, din obișnuință, fără licitație și cu o taxă de șmecher de 10%. Acasă, pe dușmanca de moarte a lui Coldea, o aștepta o supică de pui cu ceafă de caracatiță împănată cu foie gras, patul făcut cu perne de puf de păsărică kiwi expandată și papuci de casă Louboutin, toate personalizate cu acronimul E.U., deci, comandate din fonduri europene. La poarta complexului rezidențial au rămas jurnaliștii pentru a relata eventualele zgomote suspecte venite de la baie, consecința a zilei de marți, zi de fasole la arestul Poliției Capitalei.  De aseară, Lenuța a început un nou jurnal, iar de data asta îl scrie după dictarea lui Maestrului, ca să nu se mai obosească să-l gândească ea pentru a fi pe placul lui.
   Încă de la primele zăngăneli de cătușe, toți cei ce-au susținut-o, cu excepția a doi-trei, au intrat în Alzheimer voluntar. Cei credincioși sunt asemenea câinilor aciuați la ușa abatorului. Ceilalți au aflat că abatorul s-a închis pe motive de fraudă și au plecat către alte ciozvârci, dar loialii nu, și nu. Ei sunt într-o erecție mentală vecină cu priapismul și, de vreo două săptămâni, ne explică cât de inteligente sunt mișcările lui Udrea, cum dă ea cu Coldea, DNA-ul și alți dușmani de clasă ai genților Hermes de pereții logicii și bunului simț, ca măcar ei să atingă aceste bariere, dacă ea tot n-a fost în stare. Găina cu pui vii (un fel de ornitorinc autohton) e de data asta întruchipată de o Miss Tupeu arestată la domiciliu.
   Lumea de după arestarea Elenei Udrea e un loc mai trist. Unele televiziuni își caută cu disperare alți sponsori, unii fani încă se agață de portjartiera neuronilor blond-vopsiți cu spoială de sursa de informații pentru ex-șefi de stat, iar cei mai mulți deja fac joc de glezne pentru cumnatul, sora, mama, verișoara, nevasta, și socrul lui Ponta. În tot acest timp, la câteva mii de kilometri distanță, PRO TV-ul a pus de-o ciorbă cu celebri ce se vor scoși de-acolo. În țară, tipul așta de ciorbă clocotește de câteva luni, și-n fiecare zi, DNA-ul mai aruncă câte un celebru la ceaun. Pentru români, deocamdată, aruncatul celebrilor la ceaunul clocotit face mai mare audiență decât jocul de-a scosul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu