Pages

luni, 2 februarie 2015

Cântecul de lebădă cu arest preventiv la final

Cântecul de lebădă cu arest preventiv la final
   După interviul dat la HotNews și acuzațiile aduse generalului SRI-ului „reformat” Coldea și șefei DNA-ului, conducta cu dosare de corupție legate de Elena Udrea s-a spart. Avem ocazia acum să constatăm „reforma SRI-ului” și „statul de drept” în acțiune din mandatele lui Băsescu.
Observăm cum se fura în draci în perioada tăierii salariilor, cum DNA-ul lui Morar se lupta pe acea vreme cu prejudicii în caltaboși și faianță din China și cum tot ce ne imaginam noi despre apucăturile elitei PDL-ului era adevărat. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Doar că la noi, e tot timpul mai târziu. Bănuiesc că „statului reformat” îi ia mai mult timp să se pună în mișcare, amânând startul până la schimbarea puterii.
   Coincidența spargerii conductei cu dosare ale Elenei Udrea ne arată că SRI-ul ce se plimba în mașina lui Vântu s-a reformat, și-a cumpărat mașini proprii, și-l plimbă în ele pe Ghiță. Ne mai arată că există o curea de transmisie între DNA și SRI și că, doar atunci când există interes, există și ochi pentru anumite fapte de corupție. Elena Udrea e, probabil, unul dintre cele mai antipatice personaje de după revoluție. Ea a fost folosită de Băsescu pe post de paratrăsnet, asumându-și imaginea de tupeistă și metresă, încorsetată de opulență vestimentară, deseori, de un gust îndoielnic. Varianta masculină a Elenei Udrea a fost Emil Boc. El a jucat perfect rolul lui Moțoc. Prin aceste două paratrăsnete, Traian Băsescu a reușit să devieze o bună parte din antipatia poporului.
   Cu noile dosare redeschise sau cele ce se prefigurează a fi deschise în urma descinderilor de ieri la apropiații cuplului Udrea-Cocoș, Elena se îndreaptă încet, dar sigur, către arestul preventiv. Ajunsă acolo, vom asista, în sfârșit, la dezvăluiri de pe vremurile când, atât statul de drept, cât și SRI-ul, erau în plin proces de reformare sau deja reformate. Toate acțiunile DNA din ultimele trei luni ne arată că România a devenit țara pe cale să rămână fără clasă politică. Ne mai arată, de asemenea, că perioada medie de incubație a unui dosar la DNA variază între unul și două cicluri electorale, depinzând dacă învinuitul este sau nu la putere sau în grațiile puterii.
   Oricât de antipatică ți-e Udrea, nu poți să nu recunoști că e o luptătoare. A luptat ca de la Espero să ajungă la Merțan, de la pantofi Clujana la Jimmy Choo sau Louboutin, de la Buzău să ajungă la București și de la nevastă întreținută fără a avea habar de unde provin banii să ajungă o femeie independentă financiar, tot fără a ști clar de unde provin banii. Lumea va răsufla ușurată când o asemenea luptătoare va fi trimisă la odihnă. În urma ei vor râmâne mulți ziariști fără o pâine de mâncat, fie că nu mai au de cine să vorbească, fie că nu mai are cine să-i plătească. Probabil, odată coborâtă la beci, procesul de reformare a statului va fi încheiat. Reformarea SRI-ului nu intră în discuție, pentru că așa cum am auzit de câteva mii de ori în ultimile săptămâni, acest proces s-a încheiat de mult timp, cam la două - trei săptămâni de la ungerea pe post a lui Maior.
   Urăm DNA-ului și SRI-ului succes în reformarea statului deja reformat, iar doamnei Udrea îi dorim acomodare rapidă la condițiile de arest, dacă o fi să fie, iar dacă nu, atunci îi dorim cât mai puține suferințe cauzate de tocurile de 15 Louboutin în vizitele săptămânale de la poliție și DNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu